Anahtar Kelimeler:

Keskin'in özelliği ne?

Keskin

 Bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor?

Kime bu kıyak?

Kırıkkale’de geçen yıl yaşanan sel felaketi ve afet paralarını hiçbir yer alamadı ancak, Keskin ilçesinin 5 milyon lira civarında afet parası aldığı konuşuluyor.

5 milyonluk kıyak

Kırıkkale’de geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin adından yaraların hemen sarılacağı söylenmişti. Özellikle Kırıkkale merkez, merkeze bağlı bazı köyler ve mahalleler, Bahşılı ilçesi, Yahşihan, karakeçili,Balışeyh, Çerikli, Delice ve Sulakyurt bölgeleri ile Irmak bölgesinde sel afeti yaşanmıştı. Buralarda kısa sürede zarar ve hasar tesbit çalışmaları yapıldı. Zararın karşılanacağı ve hasar paralarının da hemen ödeneceği bildirildi. Ancak ödemenin ya kısmen yapıldığı veya hiç yapılmadığı haberleri geliyor. Oysa Keskin ilçesine 5 milyon lira civarında ödeme yapıldığı bildiriliyor.

Bu haksızlık niye?

Keskin ilçesine tam anlamıyla kıyak yapılırken, diğer yerlere ya ödeme yapılmaması tepkiyle karşılanıyor. Keskin ilçesinin bu kıyağı ne şekilde hak ettiği merak konusu. İlçe Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ın AK Parti’den seçilmemesine rağmen AKP’ye geçmesi, Beşir Atalay’ın adının bir caddeye verilmesi ve Atalay’ın kırmızı halılar serilerek ilçede karşılanmasının etkili olduğu ileri sürülüyor. Yaşanan gelişmeye tepkili olan bir çok kişi, “Bu yoğurdun boyluğu nereden geliyor? Bizler de mağdur olduk. Keskin’e bu kıyak niye? Neden böyle bir haksızlık ve adaletsizlik yapılıyor?” diye soruyor ve tepki gösteriyorlar.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli