Anahtar Kelimeler:

Yeni terminal mi yapılacak?

Yeni terminal mi yapılacak?

 Gecekonduları kim satın alıyor?

Rant mı sağlanıyor?

Kırıkkale’de son gülerde ilginç ve dikkat çekici bir iddia konuşuluyor. İddiaya göre bir mahalledeki gecekonduları bir iş adamı satın alıyor. Sonra burası bütünleştirilerek Belediye’ye satılacak.

Dikkat çekici bir iddia!

Kırıkkale bir süredir dikkat çekici bir iddia ile çalkalanıyor. İddiaya göre Belediye yeni bir terminal yapımı hazırlığında. Şehirlerarası otobüs terminali bir firmaya satıldığı ve yerel idare buradaki olumsuzluklara müdahale edemediği için Kırıkkale’ye yeni bir otobüs terminali yapılacak. Bunun için çalışmaların sürdürüldüğü konuşuluyor. Yeni terminal yapımı hem tepki ve hem de dikkat çekerken, terminalin yeri ise ayrıca tepki çekecek gibi görünüyor.

Gecekondular satın alınıyor

Mevcut terminali durduk yere bir firmaya satan ve rezalete kapı aralayan yönetimin şimdi başka bir duruma daha kapı aralamasından endişe duyuluyor. İddiaya göre Bağlarbaşı Mahallesi’nde mevcut terminalin tam karşısındaki alanda bulunan gecekondular bir iş adamı tarafından satın alınıyor. Buradaki gecekondular bütünleştirilecek ve arazi kamulaştırma yöntemi ile Belediye’ye terminal yapımı arsası olarak verilecek.

Belediye’den açıklama bekleniyor

Tabii kamulaştırma bedeli satın alınan arsa bedellerinin üzerinde olacak. İş adamı böylece bir ranta imza atmış olacak. Bu konudaki iddialar ve söylentiler artık dilden dile dolaşmaya başladı. Rant iddiası ile gündeme gelen konu hakkında Belediye’den bir açıklama yapması isteniyor. Gelişmenin doğru olup olmadığı ve değilse yalanlanması, doğru ise detayları ve rant olmayacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi isteniyor.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli