Anahtar Kelimeler:

Atalay'ın önü kapandı mı?

Atalay

 Beşir Atalay açıkladı!

Adaylardan biri elendi!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 7 Haziran genel seçimleri konusunda dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Atalay’ın açıklamasına göre meclis üyeleri ve belediye başkanları aday olamayacak.

Beşir Atalay açıkladı

Kırıkkale Milletvekili AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay Haziran ayı içerisinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimi ile ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Atalay yaptığı açıklamada, il genel ve belediye meclis üyeleri ile belediye başkanlarının aday olamayacağını duyurdu. Atalay, “Aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa süresi 10 Şubat’tır, bu tarih son gündür.  MYK’da dün bir ilke kararı aldık. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinin istifa etmemesi yönünde bir ilke kararı benimsenmiş oldu” dedi. Atalay’ın bu açıklaması ile partinin meclis üyeleri ve belediye başkanlarının seçimde aday olamayacağı ortaya çıktı.

Şerafettin Atalay ne olacak?

Bu durum, adaylık konusunda adı geçmekte olan İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay’ı da yakından ilgilendiriyor. Şerafettin Atalay, en güçlü adaylardan biri olarak görülüyordu. Bu kararla aday olması mümkün görünmüyor. Ancak bazı kesimler Atalay’ın İl Genel Meclisi Başkanı olduğunu, bu kararın onları kapsamadığını ve aday olabileceğini ileri sürüyor. Bazı kesimler ise İl Genel Meclisi Başkanlarının da aynı zamanda İl Genel Meclisi Üyesi olduğu için aday olamayacaklarını belirtiyor. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı