Anahtar Kelimeler:

Bayrama Hazırlanıyoruz

Bayrama Hazırlanıyoruz

Bayram Koşuşturması Devam Ediyor.

 

Ramazan Bayramı’na bir gün kala Ankara Caddesi ve Hüseyin Kâhya Parkı civarı tıklım tıklım dolmuş durumda. Her iki caddede de 300’e yakın esnaf tezgâh açarken binlerce insan da günler öncesinden bayram alışverişine başladı.
Mağazalara oranla seyyar satıcılardaki ucuz ürünlere yönelen vatandaşlar, her keseye uygun fiyatlarda giyim, ayakkabı, bayram şekeri, kolonya gibi bayram alışverişini karşılayacak ürünleri daha ucuza almanın keyfini çıkartıyor. Maddi olanaklar nedeniyle mağazalardan alışveriş yapamayan vatandaşlar seyyar esnaflardan dilediği ürünü ucuz fiyata alabiliyor. Bu bayramdan da umutlu olduklarını söyleyen esnaflar, "Her zaman bayramlara kalıyor umudumuz. İnşallah bu bayramda da işlerimiz iyi olur. Alışveriş başladı. Bayrama özel imkânları ve yapılan ucuz satışlar vatandaşları giyim reyonlarına yönlendiriyor. Vatandaş hem kışlık hem de bayram alışverişini yapıyor" dedi.
 
Kırıkkale’nin yoğun caddelerinden Zafer Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ankara Caddesi, İstanbul Caddesi ve Hüseyin Kâhya Parkı ve civarında insanlardaki bayram telaşı gözlerden kaçmıyor. Özellikle Ramazan Bayramının gelmesi ile birlikte şehrin merkezinde bulunan trafiğe açık işlek caddelerde alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar şehrin en işlek caddelerinde koşuşturma içerisinde olduğu gözleniyor. İftardan sonra alışveriş için seyyar esnafın yoğun olduğu caddeler iğne atsan yere düşmez duruma geliyor. İftar sonrası ailesi ile çarşı gezmesine çıkan, çocuklarının kıyafet, ayakkabı ve evlerinin bayram alışverişlerini gerçekleştirmek için çarşıya çıkan vatandaşlar şehrin en işlek caddelerinde kalabalığı oluşturanlar arasında yer alıyor. BAYRAK


  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı