Anahtar Kelimeler:

Mobese'ye Avrupa Standardı

Mobese

Birçok Ülke'den İyi

Kurulduğu günden bu yana Kırıkkale’de asayiş olaylarında büyük düşüş yaşanmasına neden olan MOBESE kamera sistemi yapısı ve özelliği itibariyle örnek olmaya devam ediyor. Kırıkkale’deki kameraların Madrid ve Barcelona’daki kameralar ile aynı sistemde olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Salim Akça, MOBESE ile sayısız araç yakaladıklarını dile getirdi.

 
İSPANYADAN BİLE İYİ
MOBESE Kameralarını incelemek ve Kırıkkale’deki sistemi karşılaştırmak için yurt dışına giden Emniyet Müdürü Salim Akça, Kırıkkale’ye kurulan sistemin Türkiye’de tek olduğunu açıkladı. Akça, “Şu anki MOBESE kamera sistemi Madrid ve Barcelona’daki kameralar ile aynı sisteme sahip. Yurt dışında diğer sistemleri inceledik. Bazı konularda İspanya’dan bile daha iyi olduğumuzu gördük. Sistem kalitesi olarak Türkiye’nin en iyisiyiz” sözlerine yer verdi.
 
200 KAMERAYA
KADAR ÇIKABİLİR
MOBESE sayesinde birçok çalıntı aracın yakalandığını ve onlarca asayiş olayının çözüme kavuştuğunu dile getiren Akça, “Sistem sayesinde Kırıkkale’de asayiş olaylarında büyük düşüş yaşanıyor. Sistem en çok kavşak noktalarına sahip olmamız nedeniyle trafikte yarar sağlıyor. Çalıntı, hacizli ve yakalamalı araçlar anında sisteme takılıyor ve uyarı veriyor. Bu bize büyük yarar sağlıyor. Sistem toplam 200 kamera ile çalışabilecek özellikte” dedi.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu