Anahtar Kelimeler:

Öğrenciye 100 YTL Burs

Öğrenciye 100 YTL Burs

Kırıkkale Belediyesi Veriyor

Kırıkkale Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısını Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Eğitim öğretim yardımı kapsamında 100 öğrenciye verilen burs miktarı 75 YTL’den 100 YTL’ye çıkarıldı.

Kırıkkale Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı dün Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda Eğitim Öğretim yardımı hususu, atıksal deşarj yönetmelikleri hususu, terminal içerisinde bulunan işyerlerinin ortak giderlerin kaldırılması hususu, 5393 sayılı yasanın 33. maddesince gizli oyla belediye meclis encümenine dönem sonuna kadar 3 üye seçilmesi, 5393 sayılı yasanın 24. maddesince dönem sonuna kadar Plan Bütçe Komisyonu ve İmar Tadilat Komisyonuna üye seçilmesi, imar tadilatları ve 2009 performans yılının görüşülmesi olmak üzere 7 madde görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde eğitim öğretim yardımı hususunun görüşülmesi yer aldı. 100 öğrenciye burs veren belediye mezun olan 5 öğrencinin yerine yeni öğrencilere burs verilmesini ve 75’er YTL olan burs ücretlerinin 100’er YTL olarak artırılması kararı aldı. Karar yapılan oylama ile kabul edildi.

Belediyeye Zarar Verir

Şehirlerarası Otobüs Terminali (KİŞOT) içerisinde bulunan işyerlerinin ortak giderlerinin kaldırılması hususunun görüşüldüğü 3. maddede terminalin aylık 42 bin YTL gideri olduğu bunun yüzde 6’sını belediye yüzde 40’ını ise terminal içerisinde bulunan 6 firmanın karşıladığı belirtildi. Terminal giderlerinin yanı sıra kira bedellerinin de eklenmesiyle firmaların sıkıntı yaşayacağı zamanla terminalin atıl vaziyete geleceği belirtilerek giderlerin kaldırılması önerildi. Bazı meclis üyeleri ise terminal içerisindeki firmaların terminalin yüzde 10’luk bir kısmını kullandıklarını ve kullandıkları alan kadar giderlere ortak olmaları gerektiğini giderlerin tamamen kaldırılmasının belediyeye zarar vereceğini öne sürdü. Belediye Başkanı Veli Korkmaz terminalin gelir ve giderlerinin tespit edilerek konunun Cuma günü yapılacak toplantıda tekrar görüşülmesini talep etti. Talep oy birliği ile kabul edildi.

Komisyonlara Üye Seçildi

Belediye Meclis Toplantısının 4. ve 5. maddelerinde 5393 sayılı yasanın 33. maddesince gizli oyla belediye encümenine üye seçilmesi ve yine 5393 sayılı yasanın 24. maddesince dönem sonuna kadar Plan Bütçe ve İmar Tadilat komisyonuna üye seçimi gerçekleşti. 4. Maddede belediye encümenine İlyas Karataş, Ahmet Talu ve Ziya Çelik önerildi. Gizli oylama ile yapılan seçimde 20 oy kullanıldı. 4 oy geçersiz sayıldı ve 16 oyla önerilen isimler belediye meclisine seçildi. 5. madde de açık yapılan oylamada da Plan Bütçe Komisyonuna önerilen Ekrem Çelik, Hakan Özkan, Zafer Bal, M. Fazıl Bostancı ve Kadir Çakır seçilirken İmar Tadilat Komisyonuna önerilen Halil Danacı, Hacı Ömer Bozdemir, Yusuf Doğan, İsmail Babadağ ve Mehmet Baştuğ seçildi. Gündemin 6. maddesi olan İmar Tadilatlarının görüşülmesi ve 7. Maddesi olan 2009 Performans yılı görüşülmesi Cuma günü 14.00’da yapılacak belediye meclis toplantısında Terminal içerisinde bulunan işyerlerinin ortak giderlerinin görüşülmesi ile birlikte yeniden gündeme gelecek. Bayrak



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli