Anahtar Kelimeler:

Halk Eğitim Komisyonu Toplandı

Halk Eğitim Komisyonu Toplandı

Toplantı Bahşılı`da Yapıldı.

Kırıkkale’de üçüncüsü yapılan İl Halk Eğitim Komisyonu Toplantısı Bahşılı’da yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü ve ilçe müdürleri ile Bahşılı Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında ve halk eğitimden sorumlu il milli eğitim şube müdürlüğünün organize ettiği ve bütün ilçelerin müdür ve muavinleri, halk eğitim müdürleri ve idarecilerinin katıldığı toplantı Bahşılı Halk Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Müdürler bir araya gelerek 2007/2008 yılı yaygın eğitim değerlendirmesi ve 2008/2009 öğretim yılı yapılacak çalışmaların planlaması görüşmeleri yaptı.

Hacı Arslan Atman ev sahibi olarak yaptığı konuşmada, toplumun her kesimine faydalı olan yaygın eğitimin çok önemli olduğunu, Bahşılı’da 2007/2008 eğitim öğretim yılında 397 vatandaşın ilçe halk eğitim merkezinde kurslara alınarak, 355 vatandaşın belge almaya hak ettiğini ve belgelerinin verildiğini söyledi. Aman, “Halk eğitim personeli ve yöneticilerinin başarılı çalışmalarına ve Bahşılı Kaymakamı ile Belediye Başkanının yaptığı yardım ve desteklerinden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz. Belediye başkanımızın bu çalışmaları ve desteklerinin yaptığı çalışmaların diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan, “İlimiz ve ilçelerimizde halk eğitim merkezleri tarafından yürütülen yaygın eğitim hizmetlerinin genel ve karşılaştırmalı bir değerlendirmesini yapmak, yaygın eğitim hizmetlerinin kalitesini daha da nasıl artırabileceğinin tespit etmek amacıyla ilçemizde düzenlenen toplantının çok yaralı geçeceğini umuyorum. Türk eğitim sistemi örgün ve yaygın olmak üzere iki birimden oluşmaktadır. Örgün eğitim okul öncesinde ilköğretim ve yüksek eğitime kadar olan eğitim kademelerini içerisine alırken, yaygın eğitim örgün eğitimin dışında ve yanında yürütülen eğitim faaliyetlerini kapsamaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, “Böyle bir toplantıya katıldığım için çok mutluyum. Halk eğitim merkezi ve kursları halkın büyük bir yükünü sırtlıyor. İlçe halk müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çoğu sorunları beraber aşıyoruz. Halk eğitim merkezleri bizim için çok önemli. Halkımıza beceri ve bazı vasıflar kazandırıyor. Koordineli bir şekilde çalışmaya hazırız. Toplantının ilimize ve ilçemize yaralı olacağına inanıyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin ise “Halk eğitimi biraz eskilerden hatırlarsak, halk eğitim denince hep aklımıza biçki dikiş gelirdi. Sadece genç kızarlımıza kurs veren denirdi. Ama sonradan işin içine girince halk eğitimin günümüz ihtiyaçlarına göre çok daha farklı alanlara cevap vermektedir. Eğitiminde olmazsa olmazıdır. Halk eğitimlere şimdi vatandaş geliyor istediği meslekte eğitim ve kurs alacağını söyleyip talep edebiliyor. Vatandaşın istediği şeyin, programımda yok, yönetmenlikte yok demeyeceğiz. Çare bulacağız, vatandaşı memnun edebilmek için çözüm üreteceğiz. Bu işleri yaparken ilçelerimizde başta kaymakamlarımız var, belediye başkanlarımız var. Bize yardım edip kucak açılıyorlar. Onların da herhangi bir konuda istekleri olabilir, onları da göz önünde bulunduracağız. Onlar bize çok destek veriyorlar. Yorulduğumuz yerde han yapıp yolumuzu açıyorlar. Huzurunuzda Başta sayın Valimiz olmak üzere, ilçe kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, köy muhtarlarımıza, mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu toplantının ülkemize ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra önceden belirlenen konular üzerinde toplantı başladı. Yapmak yaygın eğitim ve halk eğitim çalışmalarının yıl içerisinde yapılacak yaygın eğitim etkinliklerin planlanması ve organizasyonu, yaygın eğitim süresinde yürütülmesinde iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşların belirlenmesi, kurs dışı eğitsel etkinlikler kapsamında yapılacak yarışma, sergi, konser, festival, konferans, sempozyum gibi etkinliklerin belirlenmesi, 2008/2009 eğitim yılında görevlendirilecek usta öğreticilerin, görevlendirilmesinde aranılacak şartlar, ilgili yönetmenlik maddesinin gözden geçirilmesi, usta öğretici alıntısı ile ilgili tarihlerin belirlenmesi, “Türkiye okuyor ve Ana kız okuldayız” kampanyasın yapılan ve yapılacak çalışmalar, 31.10.2008 tarihinde yapılacak olan il halk eğitim planlama ve iş gücü komisyonun toplantısında gündeme alınması istenilen konuların geliştirilmesi konuları görüşüldü ve komisyon üyelerin görüşlerine yer verildi.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli