Anahtar Kelimeler:

Son Dakika Kırıkkaleli Teğmen Şehit

<b>Son Dakika</b> Kırıkkaleli Teğmen Şehit

Okula Dönüşte Facia

BALIKESİR`deki Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı`nda kursiyer olan teğmenler, dün gece okula dönüş yolunda facia gibi kazanın kurbanı oldu. Kırıkkale Namık Kemal İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Adnan Saraylı tek oğlu Teğmen İlbay Saraylı yönetimindeki otomobilin kontrol üni kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptı. Hurdaya dönen araçtaki sürücü Saraylı`nın da aralarında bulunduğu 4 teğmen ile Kırıkkale nin Sulakyurt ilçesinden olan üniversite öğrencisi Hülya Doğan öldü,   olayda 1 teğmen yaralandı.

 
Kaza dün saat 21.00`de Balıkesir Çevreyolu`nun 5`inci kilometresinde meydana geldi. Teğmen 22 yaşındaki İlbay Saraylı yönetimindeki 06 RJD 88 plakalı Opel Astra marka otomobil, Bandırma`dan Balıkesir`e dönerken kontrolden çıkıp refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada araçta bulunan Teğmen 23 yaşındaki Necdet Yücel, Teğmen 22 yaşındaki Ali Taşpınar ve üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Hilal Gündoğan olay yerinde yaşamını yitirdi. Hurdaya dönen araçtan ağır yaralı olarak çıkartılan sürücü Teğmen İlbay Saraylı ile Teğmen 22 yaşındaki Ceyda Kazak ve Teğmen 22 yaşındaki Ümit Kalender, Balıkesir Askeri Hastanesi`ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen önce Teğmen İlbay Saraylı, daha sonra da Teğmen Ceyda Kazak hayatını kaybetti.
 
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve asker sevk edildi. Aracın içinde sıkışıp kalan genç subaylar ve Gündoğan`ın cesetleri, Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince çıkarıldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı
 
Acı olayı duyan arkadaşları ve aileleri de sabah saatlerinde Balıkesir`e giderek . Gözyaşlarına boğulan ailelerin askeri hastanedeki çocuklarının naşını alarak memleketlerine götürdüler.
 
Teğmen 22 yaşındaki İlbay Saraylının bugün Nur camide kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle mezarlığına defnedilecek. Arif Çakıroğlu


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli