Anahtar Kelimeler:

Anadolu Derneği Hizmette

Anadolu Derneği Hizmette

Şanla Anılmak

Genç Türkmenler oluşum olarak kurulan Anadolu Kültürünü Yaşatma ve Sosyal Dayanışma Derneği Yenidoğan Mahallesi 29. Sokak Kat 1’de hizmete açıldı. Geniş katılımın sağlandığı açılışta konuşma yapan Dernek Başkanı Canpolat Pehlivanlı, Genç Türkmenler oluşumu olarak Anadolu derneğini kurduklarını belirtti.

 
ÇOK ŞEY YAPARLAR
Açılışta kısa bir konuşma yapan Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, 50 yılı içinde MKE’nin geliştiremediklerini dikkat çekerek “Kırıkkale verdiği verginin altında hizmet alıyor. Kırıkkale en fazla şehit veren il. Devlet var oldukça bizlerde var olacağız. Herkes istemesini bilecek. Hepimiz bir birimizi savunmamız lazım. Bu derneği oluşturan genç arkadaşlarımı kutluyorum. Biz bu insanlara manevi desteklerimizi sürdürürsek Kırıkkale’de çok şey yaparlar” diye konuştu.
 
ŞANLA ANILMAK
Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizi derinden üzdüğünü belirten Başkan Pehlivanlı “Özelikle Aktütün`den gelen şehit haberleri artık milletimizin sabır sınırlarını zorlamaktadır. Bu terör belası bir an önce bitirilmelidir. Şehitlerimizin ruhu şad mekanı cennet olsun... Türklerin Ata yurdu Ergenekon isminin çetelerle ve terör örgütleriyle birlikte anılması biz Türkmenlerle beraber duyarlı tüm vatandaşlarımızda derin bir üzüntüye yol açmıştır. Tarihimizin karayla değil şanla anılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK
Cumhuriyet şehri Kırıkkale`nin çocuklarıyız diyen Başkan Pehlivanlı “Bir zamanlar Orta Anadolu`dan işçi göçü alan, Cumhuriyetin ilk sanayisinin Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizzat kurulduğu, Rafinerisi, Üniversitesi ve devlet kurumlarıyla bir bütün olan Kırıkkale`nin gençleriyiz. Artık işsiz kalmak istemiyoruz, örfümüzle töremizle ananelerimizle birlikte yüce Türk milletinin bir ferdi olarak çağdaş ve modern bir Kırıkkale`de yaşamak istiyoruz. Genç Türkmenler oluşumu olarak Anadolu derneğini kurduk! Kırıkkale Türkmen gençleri olarak Kırıkkale`nin yetiştirdiği tüm değerlere sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.   
 
ÖZBEK’E TEŞEKKÜRLER
Başkan Pehlivanlı “Kırıkkale`nin yetişen en büyük değerlerinden biri olan, biz gençlere milli bilinç ve Türkmen ülküsü anlamında feyz veren, binlerce Kırıkkaleliye iş bulan her zaman gençleri destekleyen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek`e şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusal medyada çıkan karalama haberlerini kınıyoruz. Özbek`e güveniyor inanıyoruz! Genç Türkmenler olarak her zaman Özbek`in yanında olacağız”
 
PAROLA 71
“Ayrıca ilimize okullar yaptırarak eğitime katkıda bulunan, bizlere sporu sevdiren, Kırıkkaleli olmakla gurur duyan bunu her plâtformda söyleyen her fırsat da Kırıkkalelilerle birlik olan, gençlerin idolü büyük spor adamı Sayın Sadettin Saran`a da teşekkür ediyoruz.Deniz aşırı ülkelerden bölgelerimize kadar gelip sömürge arayanlar varken biz artık birlik ve beraberliğimizi biran önce sağlayıp tek yumruk olmak zorundayız! Her kim olursa olsun Kırıkkale`ye Kırıkkalelilere hizmet eden, uzayan kol bizden olsun mantığıyla Kırıkkale`nin ve orta Anadolu`nun Türkmenlerine kucak açan herkesi takdirle karşılıyoruz. Hiçbir şekilde Parti veya Yöre ayrımı yapmadan Cumhuriyet şehrine yakışır bir Kırıkkale için; Parola 71” açıklamalarına yer verdi.
 
TÜRK GENCİYİZ
Artık ayağa kalkmış ve kalkınmış, işsizlik sorunu olmayan, kendi kendine yetebilen, kültürüne sahip çıkan, geleneklerine bağlı çağdaş bir Orta Anadolu hayal etiklerini sözlerine ekleyen Başkan Pehlivanlı “Bunun içinde biz üzerimize düşün fazlası ile yapmaya hazırız. Bizler Türk genciyiz, çalışmaktan başka sermayemiz yok, bu ülkeye hizmet için bu memlekete hizmet için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. On yıllardır her gelen hükümet tarafından ihmal edilen Orta Anadolu`nun hak ettiği değeri alabilmesi için birlik olması gerektiğine inanıyor ve bu birliği sağlayabilmek için gereken fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu ilan ediyoruz; Parola Anadolu” dedi.
 
GENİŞ KATILIM
Dernek açılışına Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, MHP Kırıkkale Belediye Başkanı Aday Adayı Arap Osman Baran, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Çetin, DP İl Başkanı Adem Tonga, Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonu Serdar Murat Can, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, Vatan İç Can Verenler Derneği Başkanı Mehmet Gençer, Muhtarlar, siyasi parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu