Anahtar Kelimeler:

Hayat Mücadelesi Veriyor

Hayat Mücadelesi Veriyor

Siroz hastası kimsesiz kadın hayat mücadalesi veriyor.

Kırıkkale Karakeçili ilçesinde siroz hastası bir kadın ayakta kalabilmek için hayat mücadelesi veriyor.
1962 doğumlu Hacer Yıldırım iki evlilik geçirerek ikisin dede mutsuz olmuş ve yalnız bırakılmış. Rahatsızlanmış ve üzüntüden siroz hastalığına yakalanmış doktorların teşhisine göre tedavi uzun soluklu bir tedavi olacakmış onun için zaman gerekiyormuş.
 
Evi, malı, hayatta hiçbir şeyi olmayan Hacer’e karakeçili halkı sahip çıkıp birlik beraberlik sergileyerek iki göz bir ev yapmış içine çeşitli eşyalar alarak yardım etmişler.
 
Kaymakamlık ve belediyenin yardımları ile evinin bir odasını terzi dikiş ve tamir evine çevirmiş. Tezgahlar, kumaşlar, terzi el aletleri temin edilmiş, şimdi yalnız yaşayıp hayatta kalmak için çalışıyor. bir taraf tanda Ankara numune hastanesinde her on beş günde bir tedaviye giden Hacer hayatta kalmak için mücadele verdiğini sağlığının düzelmesi için Allaha yalvardığını ifade ederek, göz yaşları ile  hayat hikayesini anlattı;”Ben iki evlilik geçirdim,birinde dokuz sene kaldım çocuğum olmadığı için beni ayırdılar,öbüründe de on dört sene evli kaldım,onun 3,5 yaşında oğlu, 4,5 yaşında kızı vardı ,onları kendi çocuklarım gibi  sevdim zorluklarla büyüttüm ve evlendirdim ama yinede evlilik yürümedi ondanda ayrıldım.başıma gelenlere üzülüp mide kanaması geçirdim,sorunları hep içime attığım için üzüntüden bu kötü hastalığa siroza yakalandım.
 
BANA KARAKEÇİLİ SAHİP ÇIKTI,HAYAT VERDİ.
Bana karakeçili sahip çıktı ve bu evi yaptılar,bir odasını tamirhane ye çevirip çalışmamı sağladılar.bu içerdeki makineleri tezgahları,masa sandalye,makas,kumaşlar her bir ne varsa insanlar aldı.
Bu insanlardan Allah razı olsun,Adem köse ,televizyoncu kazım,komşum,kaymakamlık şu tezgahı aldı,öbür makineyi da karakeçili hayırseverlerin fitresi ile aldım,şunu da feramis Aydemir kendini görmedim bile tanımam ama Allah razı olsun o aldı ,Başkan Avni Albayrak çok yardım etti.
 
Bu mesleği ben kızken bayan üzerine terzilik üzerine kendimi yetiştirdim.kol paça tamiratı,kol kesme,tamir,ferma yapıyorum,birinci eşim terzi idi ondan da erkek terziliğini öğrenmiştim.
fitre almamak için Allahım sağlık verdiği sürece kendim ufak tefek kazanmaya çalışıyorum,ama Ramazanda artık ayaklarım iflas etti,komaya girdim,komşular imdadıma yetişti.
Ben bu küçücük ev kapım olan odada kumaş kesimi ,bayan ve erkek terziliği yapıyorum.hem hastalıkla hem de geçinmekle mücadele ediyorum.
 
BENİM GİBİ OLANLAR,SİZLERDE ÇALIŞIN KAZANIN.
benim gibi rahatsız olanlara sesleniyorum yardım almak çok zor,sizlerde çalışın kazanın .geçenlerde işler iyi gitmedi mecbur kaldım kaymakamlığa hastaneye Ankara yüksek ihtisas ve başkent hastanelerine tedavi için yol parası almaya gittiğimde bir suçlandım anlatamam,bir suç işlemiş gibi ,hırsızlık yapmış gibi suçlandım.
hastalığım gözlerimi de etkiledi artık yakını zor görüyorum.bana sahip çıkan karakeçiliden akrabalarımdan,insanlarımızdan,kaymakamlıktan belediyemizden Allah razı olsun.
 
BİR ÜTÜYE İHTİYACIM VAR,AMA ALAMIYORUM.
diyen siroz hastası Hacer devam etti,İnşallah insanlar hep mutlu olup benim gibi çile çekmezler,Allah yolunuzu açık etsin.bir ütü var onu alamadım,işlerim yarım kalıyor,ne yapalım bakarsın belki alınır.”diyerek yaptığı işleri gösteren terzi Hacer hanım böyle yaşamayı Allah kimseye vermesin,belki benden kötü durumda olanlar vardır,bu halimize şükür ediyor,sonumuzu Allah Hayır Getirsin,Diyerek Dalgın Dalgın Uzaklara Baktı ,daldı gitti. AA.Ahmet Yaman Kırıkkale

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı