Anahtar Kelimeler:

Flaş! Elektik Kesildi, Kırıkkale Susuz

<b>Flaş! </b>Elektik Kesildi, Kırıkkale Susuz

Flaş! Arıtma Tesisinin Elektriği Kesildi, Şehre Su Pompalanamıyor.

 

Bu haber ilk önce Haberkale.com’da! İlk bilen sizsiniz!
 
Sonunda olan oldu. Kırıkkale Belediyesi ve su birliğine geçtiğimiz günlerde son uyarısını yapan BEDAŞ, arıtma tesisinin birikmiş elektrik borcunun ödenmemesi sebebiyle tesisin elektriğini kesti. Bugün akşam saatlerinden itibaren Kırıkkale’nin büyük bölümüne su verilemiyor.
 
İlçe ve belde belediyelerinin su birliğine olan birikmiş su parası borçlarını ödememesi Kırıkkale Belediyesi’ni zora sokmuş ve belediye başkanı Veli Korkmaz, tesisin yüklü elektrik tüketimini karşılayamadıklarından yakınmıştı. BEDAŞ da geçtiğimiz günlerde su birliğinin borcunu ödemesi için son uyarısını yapmış, aksi takdirde tesisin elektriğinin kesileceğini açıklamıştı.
 
Ve bugün akşam saatlerinde BEDAŞ, içme suyu arıtma tesislerinin elektriğini kesti. Tesisin elektriğinin kesilmesi sonucu Kırıkkale’nin büyük bölümünün suları kesildi. Alçakta kalan yerler ve giriş katları depolardan gelen suyu alırken, yüksek yerler suyun pompalanamaması sebebiyle susuz kaldı. Haberkale’nin edindiği bilgiye göre Köprüköy, Karaahmetli, Aşağı Mahmutlar ve Ceritmüminli beldelerinin de suyu akmıyor. Kırıkkale’den su alan ilçelerin şu an depolardan su kullandığı, onların da kesintinin sürmesi durumunda kısa süre sonra sularının biteceği bilgisi veriliyor.
 
Ayrıntıları vermeye devam edeceğiz…
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu