Anahtar Kelimeler:

Eğitim Hassas ve Zorlu Bir Süreçtir

Eğitim Hassas ve Zorlu Bir Süreçtir

Bizlere Sorumluluk Düşüyor

?Final Dershanesi, eğitimde başarıya ulaşma yolları hakkında velilere, öğretmenlere ve öğrencilere düşen sorumluluklar hakkında fikir alışverişinde bulunmak için öğrenci velilerin katıldığı bir toplantı düzenledi. Dershane Müdürü İhsan Akça, eğitimin hassas olduğu kadar zorlu bir süreç olduğunu söyledi.

 
BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR
Final Dershanesi Kurucusu Yakup Utku, Müdür İhsan Akça ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanın katıldığı toplantıda öğrenci velileri ile öğrencilerin başarı seviyesinin nasıl arttırılabileceği ve bu konuda velilere, öğrencilere, öğretmenlere ne gibi görevler düştüğü konuları hakkında bilgi verildi. Türk Metal Sendikası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda velilere eğitim konusunda büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Dershane Müdürü İhsan Akça “ Rehber Öğretmenleri, öğrenci- veli ve öğretmen arasında köprü durumundadır. Rehber öğretmenlerine büyük işler düştüğü gibi siz velilerimize de büyük işler düşmektedir. Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızla ilişkilerinizi güçlendirmek için rehber öğretmenleri ile sürekli diyalog içerisinde olmanız gerekiyor. Eğitimde başarı tek taraflı değildir olamazda. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Önemli olan bilinçli bir şekilde bu sorumlulukları yerine getirmektir” şeklinde konuştu.
 
ZAMAN KAYBI ENGELLENMELİDİR
Öğrencilerin ders saatlerine giriş çıkışları ile ilgili açıklama yapan Müdür Akça “ Zaman eğitimdeki en önemli faktörlerdendir. Öğrencilerin derslere geç girmesi öğretmenlerle beraber diğer öğrencilerinde dikkatlerinin dağılmasına ve zaman kaybına neden oluyor. Zaman kaybına neden olan her şeyin engellenmesi gerekiyor. Bu konuda öğrencilerle birlikte sizlerinde daha duyarlı olmanızı istiyoruz. Eğitim hassas olduğu kadar zorlu bir süreçtir. Başarıya hep beraber yürüteceğimiz çalışmalar ile ulaşacağız” dedi. Final Dershanesi eğitim kadrosu hakkında da bilgi veren Müdür Akça “ Dershanemizde iki tane rehber öğretmeni ve alanlarında uzmanlaşmış 27 öğretmenimizle birlikte güçlü bir kadro ile öğrencilerimize elimizden gelen desteği veriyoruz” sözlerine yer verdi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu