Anahtar Kelimeler:

Çiftçi AKP`den Şikayetçi

Çiftçi AKP`den Şikayetçi

`Hükümete Yazıklar Olsun" Dediler.

 

Yerel seçimlerin nedeniyle çalışmalarını sürdüren DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri geçtiğimiz gün Balışeyh İlçesini ve Koçubaba Kasabasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında AKP İktidarına kızgın olduklarını ifade eden çiftçiler “ Verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Hükümete yazıklar olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Yerel seçim çalışmalarına Balışey’te devam eden DSP İl Teşkilatı, İlçe Başkanı Mustafa İşpara’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Halkın 2007 Yılını aradıklarını ifade eden DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş “Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Tarım kesimi yok olmuştur. 2007 yılında aldığınız tarım temel girdisi gübreyi alabiliyor musunuz? Tabii ki hayır. Yüzde 250-300’e yaklaşan zamlar karşısında ürününüzün para etmediği bir ortamda tarlanıza gübre atmak mümkün müdür? Geçtiğimiz yıllarda ekim ayında köylümüz tarlasının sürüm işini tamamlarken bu yıl vatandaşımızın çoğu traktöre koyacak mazotu bulamadığından tarlasını süremez duruma geldi. Adeta yaşadığı yerden ümidini keserek göç eder hale gelmiştir. Esnaf’ta aynı şekilde kan ağlıyor. İnsanlarımız bir bardak çayı veresiye içmek durumuna düşürülmüştür. İş bununla da kalmıyor. AKP’nin, ABD yanlı teslimiyetçi politikaları sonucu maalesef şehit cenazelerimizin her geçen gün artışı yüreğimizi dağlıyor. Terör, bırakın sınırları şehirleri dahi kuşatır ve korku yaratır seviyesine geldi” şeklinde konuştu.
 
Ziyaret sırasında bir vatandaşın “30 dönüm karpuz ektim alan olmadı. Tarlamda kaldı. Alacaklı parasını isteyince 30 dönüm karpuzu 2000 YTL’ye vermek zorunda kaldım. Bu hükümete yazıklar olsun” diyerek mağduriyetini dile getirmesi üzerine Başkan Çelikbaş “ Bütün bu yaşadıklarınız sonu gelecek. Bu yaşananlar sizlerin vereceğiniz oylar ile son bulacak. Rahmetli Bülent Ecevit, kalkınma köyden ve köylüden başlayacaktır demiştir. 57. Hükümet bu kalkınmayı köy kent projeleri ile başlatmış ise de bir takım mihrakların etkisi ile iktidardan uzaklaştırılarak bu projeler yarım kaldı. DSP’nin iktidara gelmesi ile bu yaşanan sorunlar, sıkıntılar ve göçler son bulacak” sözlerine yer verdi.
 
Yerel yönetimlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında DSP İl Teşkilatına bilgi veren Balışeyh İlçe Başkanı Mustafa İşpara, seçim çalışmalarına hızlı başladıklarını, özellikle birebir hücre tipi çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti. Başkan İşpara “ Mutlaka bu seçimlerin AKP’nin elinden alacağız. En geç 05 Kasım’da durum netleşerek adaylık hakkında kesin kararı vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
Balışeyh ziyaretinin ardından Koçubaba Kasabası İlçe Teşkilatını ziyaret eden DSP İl Teşkilatı, burada da Belde Başkanı Birati Goncagül’den çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Koçubaba Kasabası’nın her şeyden mahrum bırakıldığını ifade eden Başkan Çelikbaş “İnsanlar yaşama küser hale gelmiştir. Bir paket şeker alacak bakkal dahi bulunmuyor. Aktütün Beldesi’nde dahi böyle bir mahrumiyet yoktur” dedi. Bayrak


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu