Anahtar Kelimeler:

Aile Hekimliği Toplantısı Yapıldı

Aile Hekimliği Toplantısı Yapıldı

Olumlu Geçti

Kırıkkale Sağlık Müdürü Osman ACAR,Sağlık Bakanlığınca Tüm Türkiye’de uygulamaya konulan ve Sağlık Bakan’ı Recep AKDAĞ’ın üzerinde önemle durduğu uygulamalardan birisi olan “Aile Hekimliğine Geçiş”le ilgili olarak Sağlık Müdürlüğünde önemli bir toplantı gerçekleştirdi.Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen oturumda ACAR,geçiş sürecinde vatandaşın mağdur olmaması,aksaklıkların giderilmesi ve vatandaşın ilk uygulamalar sırasında ne gibi şikayetlerle karşılaştıysa onların acil bir şekilde çözüme kavuşturulması v.b. gibi hususlarda karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.Toplantıya Tüm aile hekimleri ve idareciler katıldı.

 
Toplantıdan sunulan önemli kararlar ve konular:
 
İlk 6 ay ( geçiş döneminde) ısrarla tekrarlanmasına rağmen hasta ayırt edilmeksizin aile hekimi başvuran her hastaya bakmanın zorunlu olduğu, bu konuda aksaklıklar olduğunun görülerek,vatandaşın her tür muayene ve tetkik ve tahlillerinin yapılması ve ondan sonraki süreçte nereye kayıt olması ve de Aile Hekimi seçimi hususunda bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi.
Buna riayet etmeyenler hakkında kişisel olarak ilk ihtar verileceği ve vatandaşın işinin en kısa ve en iyi şekilde halledilmesi gerektiğini belirtti.
 
Hafta sonları 9:00-12:00 arası enjeksiyon nöbeti tutulacak. Nöbet bölge olarak tutulacak.
 
ASM lerin(Aile Sağlığı Merkezi) fiziki şartları düzgün olacak( ASM nin temizliği, duvar boyaları, hastaların bekleme yerleri, oturacakları banklar vs. düzenli olacak )
 
Bu hususta Aile hekimlerinin orayı kendi işyeri yada evi gibi görmesini,bu mantıkla hareket ederse başarılı ve istenen sonuca daha sağlıklı ulaşılabileceğini belirtti.
 
Aile hekimleri ev ev dolaşıp kendini tanıtması özellikle 0-11 ay, 0-5 yaş ve gebelerini tespit edilmesi.
 
Bu husus gerçekleştirilirken zaman mevhumun ekonomik kullanılmasını ve kısa zamanda tespitlerin gerçekleştirilmesini ve de bunların izlenerek müsamahaya izin verilmeyeceğini belirtti.
 
ASM lerde öğle arası yardımcı sağlık personeline acil hizmetler için nöbet ayarlanacak. Nöbet tutacak personel belirlenip müdürlükten onaylandıktan sonra ASM nin giriş kapısına asılacak
 
Herkesin kendi aile hekimine kaydını yaptırması.
 
Vatandaşlarımızdan geçiş döneminde teknik ve diğer sebeplerden dolayı olabilecek eksik ve yanlışlıklar sebebiyle veyahut hiç kayıt olmamışsa kayıtlarını yaptırmaları.
 
Kayıtlı olmayan hastaların kayıt altına alınmaması, kaydı olmayan kişilerin müdürlüğe bildirilmesi.
 
Bu işin baştan işin sağlam tutulmasını ve bu konunun hassasiyetle takip edilmesi karara bağlandı
 
Aile hekimine nöbet.
 
Aile hekimliğine geçişin hızlı olması sebebiyle hastanelerde Tecrübeli Doktor açığının meydana geldiğini ve bu hususlarda hastane acil servislerinde ve yoğun bakım ünitelerinde zaman-zaman sıkıntı yaşandığı,vatandaşların bu hususlarda şikayetçi olduğunu ve yardım istediği belirtildi.Acar,Aile hekimlerine nöbet sistemi getireceklerini belirterek,bu sıkıntıyı böyle aşmayı en azından denemek istediğini söyleyerek,Aile hekimlerinden görüş aldı.Acar,bu nöbetin gönüllülük esası üzerine yapılırsa daha iyi sonuç alınabileceğini belirterek kendisine bu hususta yardımcı olmalarını rica etti.Acar,bu uygulamayı vatandaş,Aile hekimi ve sağlık müdürlüğü olarak,karşılıklı sevgi,saygı,hizmet ve anlayış çerçevesinde işbirliği içerisinde halledeceklerini belirtti.


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı