Anahtar Kelimeler:

Emniyetten `Kupür` Operasyonu

Emniyetten `Kupür` Operasyonu

Eczaneye Baskın Düzenlendi.

 

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, hastalara ait sağlık karneleri ile devleti dolandırdıkları tespit edilen bir eczaneye yaptıkları operasyonda 141 çeşit ilaç ile 839 adet ilaç kupürüne el koydu.
 
Alınan bilgilere göre vatandaşlardan topladıkları sağlık karneleri ile usulsüz ilaç yazdıkları ve hastalara benzer nitelikte ucuz ilaç verdikleri tespit edilen eczacı H.E. (27), ağabeyi Ö.F.E. (45) ve kalfa S.D.(30) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen “Kupür” operasyonu ile gözaltına alındı. Ö.F.E.’ye ait bir depoya yapılan baskın sonucunda sağlıksız ortamda muhafaza edilmesi nedeniyle bozulmuş ve üzerindeki kupürleri alınmış olan 141 çeşit ilaca el konuldu. Yapılan aramalarda ayrıca 2 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız silah, 330 adet değişik çap ve markada mermi ve 25 adet sağlık karnesi ele geçirildi.
 
Adliyeye Sevk Edildiler
 
Zanlılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorgularının ardından nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından Kırıkkale Adliyesine sevk edildi. Zanlıların vatandaşlardan topladıkları sağlık karnelerine yazdırdıkları raporlu ve piyasa değeri yüksek ilaçların yerine hastalara emsali ucuz ilaçları verdikleri öğrenildi. Ayrıca hastanın bilgisi olmadan yine piyasa değeri yüksek ilaçları sağlık karnelerine yazdırarak ilaçları alındı gibi gösterdikleri iddia edildi. Haber: Veli Yılmaz


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli