Anahtar Kelimeler:

Bahşılı`da Asker Gecesi

Bahşılı`da Asker Gecesi

Askere Gideceklere Kına Yakıldı.

 

Bahşılı İlçesi’nde 41 kişiden oluşan 1988/4 tertip askere gidecek gençlere kına gecesi ve eğlence düzenlendi. Bahşılı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen asker gecesinde ilçe merkezindeki düğün salonunda önce yemek verildi, dua yapıldı sonra eğlence düzenlendi.
Belediye başkanı Halil İbrahim Bişkin bütün gençleri tebrik ederken Askere gidecek gençlere hitaben ,”Değerli gençler hoş geldiniz 41 kere maşallah diyerek 41 gencimizi asker ocağına uğurluyoruz. bildiğiniz gibi bugün cumhuriyet bayramımızı bugün coşkuyla kutladık.
 
hayat da üç şeye kına yakılır, en önemlisi askere giden gençlere kına yakılır vatana kurban olsun diye, gelin damat olan gençlere kına yakılır birbirlerine kurban olsun diye ve birde kurbanlık koyuna kına yakılır. Bu iş sıra ile şimdi peygamber ocağına siz de gidiyorsunuz, kutsal bir görev, bizde geleneksel yaptığımız bu asker uğurlama ve kına gecesinin üçüncüsünü düzenliyoruz. İlçemizde oturan, köylerden ve Kırıkkale’deki Bahşılı asker adaylarından gecemize teşrif eden herkesi kutluyorum. Devlet sanatçısı olup, il kültür müdürlüğü bünyesinde çalışan değerli ustalarımıza da teşekkür ederim. Şimdi eğlenecek, sonra kınamızı yakacağız, daha sonra havai fişek gösterisi ve davul şovla eğlencemizi bitireceğiz. Allah ailenize kavuştursun, hayırlı gidip gelmeler nasip etsin. Güle güle gidin, vatan size emanet. En büyük asker bizim asker diyoruz” dedi.
 
Daha sonra kültür bakanlığı Devlet sanatçıları Kırıkkale il kültür müdürlüğü bünyesinde çalışan keskinli ustalar topluluğunun “Denek dağı çıkaydım salına, Allı turnam, Ağ gelin, mor koyun, Ayvalıdan indim aşağı, Biter Kırşehir’in gülleri biter, Naciye, Asker yolu beklerim,” gibi dillerden düşmeyen muhteşem halk müziği ziyafetinden sonra, PAN 71 adlı sekiz kişiden oluşan genç grubun Break Dans gösterisi hayranlıkla izlendi. Bütün askerlere 41 kere maşallah diyerek kınaları yakıldı, belediye başkanlığının hediyesi olarak birer altın takıldı. Asker adayı gençlerin kelle oyunu ilgi ile izlendi. Belediye önünde havai fişek gösterisi yapıldı. Keman çalarak başkanın Ağ gelin türküsünü ve asker yolu beklerim türküsünü yerine getiren Çetin İçten’e, kemanın babası olarak adlandırılan Seyit Çelik’e ve ustalar topluluğunun diğer bütün fertlerine birer altın takıldı. Askere gidecek 1988/4 tertip askerlerin araç konvoyu ile gece sona erdi. Haber: Ahmet Yaman


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı