Anahtar Kelimeler:

Demirer ve Korkmaz, Mustafa`yı İzledi

Demirer ve Korkmaz, Mustafa`yı İzledi

Filmi Beğendiler.

 

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Atatürk’ün hayatına farklı bir bakış açısı getiren “Mustafa” isimli belgesel filmi vizyona girişinin ikinci gününde beraber izlediler.
Atatürk`ün askeri, siyasi ve insani yönlerini, resmi dilin dışına çıkararak anlatan Can Dündar imzalı `Mustafa` filmini Makro Alışveriş Merkezi’ndeki Gazi Sinemaları’nda saat 21.00 seansında birlikte izleyen Vali Demirer ve Belediye Başkanı Korkmaz, filmi çok beğendiklerini ifade ederek Can Dündar’ı Ata’nın hayatına getirdiği farklı bakış açısından dolayı tebrik ettiler.
Farklı Bir Atatürk Filmi
Can Dündar`ın yazıp yönettiği, müziklerini Goran Bregovic`in bestelediği film, Atatürk`ün ölümünün 70. yıl dönümünde, Selanik`ten Dolmabahçe`ye kadar hayatını başından sonuna kadar mercek altına aldı.

Atatürk`ü şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatmayı amaçlayan ``Mustafa`` filmi, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk`ü yeniden keşfe davet ediyor. Film için Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı birçok arşiv özel olarak açıldı ve çok özel görüntü ve ses kayıtları filme eklendi. Filmi ilk gün 150.026 kişi izledi.
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli