Anahtar Kelimeler:

Ülkenin İstikrarını Bozmak İstiyorlar

Ülkenin İstikrarını Bozmak İstiyorlar

Erdem'den Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi hakkında genel değerlendirme

AK Parti Kırıkkale Milletvekili, NATOPA Türk Heyeti ve Özel Akdeniz-Ortadoğu Grubu Başkanı Vahit Erdem, Demokratik Toplum Partisi’nin ‘Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi’ hakkında genel değerlendirme yaptı.

 
Son 25 yıldır kanlı terör eylemleri ile Türkiye’nin gündemine oturan, binlerce masum insanın canına, malına kastetmis, toplumsal kardeşliği zedelemiş PKK terör örgütünün ülkede yarattığı kaotik ortamın infial bilinen bir gerçek olduğunu söyleyen Erdem, örgütün dozunu giderek arttıran terör eylemleri ile ülkenin huzur ve istikrara kastetmeye devam ettiğini vurguladı.
 
TERÖRLE ARASINA
MESAFE KOYAMIYOR
Konu hakkında açıklamalarına devam eden Vahit Erdem “Böyle bir ortamda yüce Meclis çatısı altında kendisine yer bulan, fakat teröre bulaşmış bu örgütle arasına mesafe koyamayan Demokratik Toplum Partisinin çözüm önerileri ile ilgili kitapçığını bir ümidle dikkatle okudum. Fakat çözüm olmaktan ziyade terör örgütünün siyasi manifestosu sayılabilecek, ülkenin anayasada güvence altına alınmış uniter yapısını ortadan kaldırmaya matuf bir dokümanla karşılaşmış olduğumu peşinen ifade etmek istiyorum” sözlerinde bulundu.
 
DIŞ GÜÇLERLE
BİR YERE VARILMAZ
DTP’nin kitapçıkta ifade edildiğinin aksine toplumu kucaklayan, toplumsal barışa katkıda bulunan bir kitle partisi görünümü vermediğini sözlerine ekleyen Erdem “Kürtlerin, Türk devletinin ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyorum. Bu halkı meydana getiren unsurların artık ayrışamayacak kadar kaynaştığı kanaatindeyim. Bu gerçekten hareket ederek meselelere çözüm aramanın akılcı ve uygulanabilir bir yol olduğunun kabul edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Dış güçleri katarak bir yere varılacağı kanaatinde değilim. Kendi içimizde oluşturacağımız siyasi gruplar, sivil toplum örgütleri ve çeşitli entelektüellerin yer alacağı çalışma grupları ile kendi problemlerimizin yine kendimiz tarafından daha iyi ve kalıcı bir çözüme kavuşturulacağına inanıyorum” dedi.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu