Anahtar Kelimeler:

Bilim Her Şeyin Cevabı mı?

Bilim Her Şeyin Cevabı mı?

Soruya Yanıt Alındı.

 

Kırıkkale Gençlik Birliği Derneğinin hazırladığı ve AB eğitim ve gençlik programları ulusal ajans tarafından hibelendirilen ‘Genç bilimci, sen çok önemlisin’ projesi ekibi İstanbul’da British Council’in 24-25 Ekim tarihlerinde yaptığı etkinliklere katıldı. 24 Ekim Cuma akşamı 18:30 da Lord Robert Winston İTÜ Ayazağa Kampusu’nda ‘Bilim her şeyin cevabı mı? ’ sorusuna katılımcılarla yanıt aradı.
 
Aynı gün Galatasaray- Beyoğlu’nda bulunan garaj İstanbul’da geçtiğimiz senelerde ülkemizde iki gösteri yapan ve bilimsel gerçekleri eğlenceli gösterilere dönüştürerek kitlelerle paylaştırdığı için birçok ödüle layık görülmüş olan Science Made Simple tiyatrosu saat 15.00 den 16:30’a izleyicilere inanılmaz dakikalar yaşatan bir gösteri sundu. İngiliz Konsolosluğunda katıldığı gösteriden sonra proje ekibi İngiltere Başkonsolosluğu Kültür işleri konsolosluğu British Council İletişim ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Deniz Bayrakçı ve Aslan Şaşmazer ile görüşmelerde bulundu.
 
Deney Setleri
 
Gösterinin Kırıkkale’de yapılabilmesi için gerekli adımlar atıldı. Aynı zamanda NTV ve Kanal D de canlı yayınlanan ‘Bilimi en iyi anlatan 10 kişi’ yarışmasını da organize eden British Council ile Kırıkkaleli gençlerin faydalanması gerektiği üzerinde duruldu. Aynı gün Şişli’de Türkiye’nin tek Bilim Merkezine ziyarette bulunan dernek yönetim kurulu 80’den fazla interaktif deney setleri ve rehberlerin faydalı bilgileri ile bu sene Şişli Belediyesi bilim merkezine kazandırılan deprem ve yangın simülatörleri eşliğinde bilimsel bir geziye çıkmış oldu.
 
Gençler Bir Arada
 
Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampusunda 1-2 Kasım tarihleri arasında açılış konuşmalarını Bedrettin Dalan ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in yapacağı gencnet konferansından davet alan dernek üyeleri, Dernek Başkanı Barış Gümüşbaş, Proje Koordinatörü Hacer Sönmez, Sevgi Gündüz ve Genç Bilimci ekibinden Alpay Tekin’in katılacağı çalıştayda ülke sorunlarına duyarlı, paylaşımcı, çözüm üreten ve bunun için sorumluluk almaya hazır birçok genç biraraya gelecek. İlimizden konferansa katılmak ve döndükten sonra bunu yerelle paylaşacaklarını Söyleyen Başkan Barış Gümüşbaş ayrıca toplantı programı hakkında bilgi verdi.


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı