Anahtar Kelimeler:

Hasandede Yola Devam Dedi

Hasandede Yola Devam Dedi

Tüik' e İtiraz kabul Gördü

Anayasa Mahkemesi, CHP`nin belediyeler yasası ile ilgili iptal başvurusunu reddetti. Kararla 1145 belediyenin kapanması kesinleşti. Kırıkkale’de bulunan Hacılar ve Çerikli’nin ardından Hasandede ve Irmak Beldelerinin de şuan için belediyelik olarak kalacağı öğrenildi. 

 
Kırıkkale’de 15 belediyeyi yakından ilgilendiren karar açıklandı. Anayasa Mahkemesi, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören 5747 sayılı Yasa`nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP tarafından açılan davayı sonuçlandırdı. Mahkeme, 5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun`un Geçici 1. maddesinin iptal isteminin kabulüne, diğer hükümlerinin iptal isteminin reddine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, CHP`nin belediyeler yasası ile ilgili iptal başvurusunu reddetti. Kararla 1145 belediyenin kapanması kesinleşti.
 
HASANDEDE KÜLTÜR VE TURİZM KAPSAMINDA IRMAK İSE TÜİK’E İTİRAZDAN 
Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararda 5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun`un Geçici 1. maddesinin iptal isteminin kabul edilmesi Hasandede ve Irmak Beldelerinde kapanmamasına neden oldu. Geçici 1. maddesinde yer alan Kültür ve Turizm Beldeleri ile TÜKİ’e nüfus nedeniyle itiraz eden beldelerin kapanmamasına neden oldu. Hasandede’nin kültür ve turizm beldesi olması Irmak Beldesi’nin ise TÜİK’e itiraz etmesi nedeniyle kapanmayacağı öğrenildi.Bayrak
 


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli