Anahtar Kelimeler:

Vakıftan Makale ve Şiir Yarışması

Vakıftan Makale ve Şiir Yarışması

Bab-ı Ali Vakfı Düzenliyor

 

Muharrem ayına birkaç ay kaldığı şu günlerde İlimizde bir gelenek haline gelen “Aşura Merasimleri (Hz.Hüseyin ve Kerbela Faciası yıldönümü) münasebetiyle düzenlenen Makale ve şiir yarışması start aldı
 
Her yıl büyük ilgi ve alaka gören yarışmanın bu yılda aynı derecede ilgi görmesi bekleniyor. Yarışmaya amatör, profesyonel her kesimden katılım oluyor. İlimiz şair ve ozan ve aydınları zaman-zaman aldıkları ödüllerle gündeme geliyorlar.Yarışma makale ve şiir dallarında yapılıyor. Yarışmada edebiyat ve sanat ölçülerine dikkat edilmekle birlikte, zaman-zaman içeriği özgün ve zengin eserler yazılmasına rağmen edebi ve sanatsal bir takım eskilliklerde yeni şair ve edipler kazanmak amaçlı görmezlikten gelinerek teşvik ediliyor. Yarışmada makale ve şiir yarışmalarında derece alan birinciye 600, ikinciye 400, üçüncüye 200 YTLödül ve ayrıca kitap seti hediye ediliyor. Ayrıca sürpriz jüri ödülleri de yarışmada derece alanlara takdim ediliyor.
 
Bu yıl ki makale konusu: Hz. Hüseyin (s.a) ve Kerbela kıyamını tanımanın İslam ümmetinin kaderindeki rolü nedir. Şiir yarışması konusu ise: Hz. Hüseyin ve Kerbela ile ilgili herhangi bir konu. Hüccet-ül İslam Payeli İslami Araştırmacı-Yazar Musa Aydın hocanın mersiye ve hitabesiyle her yıl özlem ve merakla beklenen Aşura Merasimleri, bu yıl 07 Ocak 2008 tarihinde Kırıkkale Kızılkanat Düğün Salonunda gerçekleştirilecek. Katılmak isteyenler içinse ikinci konferans 08 Ocak Perşembe günü saat 17:00’de Ankara büyük şehir belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilecek. Bab-ı Ali Vakfı yönetim kurulu üyesi Muammer Eker yaptığı açıklamada yarışmaya katılanların eserlerini son güne akşamına bırakmamalarını rica ederek, özellikle zaman-zaman internet üzerinden başvuruların son günün tarihinin gece yarısına kadar geciktirildiği ve bununda sıkıntıya yol açtığın söyleyerek bu hususta hassasiyet gösterilerek jüri üyelerinin zor durumda bırakılmamasını rica etti.
 
Yarışma şartları
1- Makale ve şiirler katılımcıların kendisine ait olup başkalarının eserlerinden istifade edilmekle birlikte aynen iktibas edilmemelidir.
2- Eserler başka bir yerde yayımlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış olmalıdır.
3- Yarışmacılar en geç 1 Ocak 2009 tarihine kadar eserlerini teslim yerlerine ulaştırmalı, isim, telefon ve açık adreslerini belirtmelidirler.
4- Ödül kazanan yarışmacılarımızın, ödül törenine kimlikleriyle birlikte bizzat katılmaları zorunludur.
 
Şiir teslim yerleri
Kırıkkale Anadolu Radyo(FM) ve Çile Kitabevi
Adres: Bab-ı Ali İlim Vakfı: 2. İzmir Cad. Arık Apt. 36/14 Kızılay / ANKARA
E-mail: babialiilimvakfi@hotmail.com-ehlibeytnuru@gmail.com
K.kale İrtibat tel: (0318) 224 37 76/Ank. İrtibat tel:(0312) 425 15 20


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı