Anahtar Kelimeler:

Bu Sene Kurbanlıklar El Yakacak

Bu Sene Kurbanlıklar El Yakacak

Vatandaşı Zor Günler Bekliyor.

 

Kırıkkale Ahılı Kasabası Ömerli Mahallesi’ndeki mandıracılar dert küpü. Mandıracı İsa Yaman, artan maliyetler sebebiyle bu sene kurbanlık fiyatlarının el yakacağını söyledi.
50 adet büyük baş hayvan ile hayvancılık yapılan mandıradan 8 ailenin beslendiğini, bu sene kurban fiyatlarının cep yakacağını söyleyen mandıracı İsa Yaman, 6 yıldır bu işi yaptığını, artık hayvancılığın geçim kaynağı olmaktan çıktığını ve Dünya’yı saran küresel krizden kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Hayvan alımlarındaki yükselen maliyet, yem fiyatlarının artması, saman fiyatlarının yüksek olmasının bu sene kurban fiyatlarını da etkileyeceğini söyleyen Yaman, kurbanlıkların el yakacağını belirtti.
Bu artışın daha önceleri hayvancılık yapanlara devletin hayvan başına verdiği 20 YTL’lik desteğin kesilmesine ve yem fiyatlarının 16 YTL’den 35 YTL’ye çıkmasına bağlayan mandıracı İsa Yaman, buna rağmen hayvan satışlarında geçmiş yıllardaki fiyatları beklemenin yanlış olacağını, bu sene fiyatlarda artışın kaçınılmaz göründüğünü kaydetti. Haber: Ahmet Yaman


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli