Anahtar Kelimeler:

Olaylar Azaldı

Olaylar Azaldı

Çıkan Teknolojiyi Anında Takip Ediyoruz

İlimize geldiği günden itibaren başarılı çalışmalara imza atan Emniyet Müdürümüz Sayın Salim Akça, ilimize bir yenilik daha kazandırdı.

Emniyet Müdürlüğü bir ilki gerçekleştirip, gezici Mobese ve taşınabilir bilgisayar sistemini toplumsal olaylarda da kullanmak üzere devreye soktu. Yeni mobbeseyle birlikte sokaklardaki hareketli görüntüler ve toplumsal olaylar anında Mobese izleme merkezine aktarılabilecek.
 
Sistemle birlikte açık arazide trafik uygulamasında, umuma açık mekanlarda ve asayiş uygulamasında, direkt uydu üzerinden bağlanarak Polnet bilgi sisteminden sorgulama işlemleri de yapılabilinecek. Sistem sayesinde nüfus cüzdanından, TC. kimlik numarası, aracın plaka veya teknik bilgileri, sürücü ehliyetinden pasaport bilgisinden ve silah ruhsatından sorgulaması takip edilecek ve anında sonuca ulaşabilecek.
 
 
Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça, "Bir minibüsün üst kısmında bulunan ve 360 derece döner kamera ile toplumsal olayları, Mobese direklerinin bulunmadığı yerlerdeki tüm olaylar bu sistem sayesinde anında kaydedilerek merkeze yansıtılıyor." dedi.
 
Yeni sistem sayesinde olayların anında izleneceğini ve tedbirlerin de zamanında alınacağını ifade eden Müdür Akça, "Yeni sistemin Türkiye`de ilk kez Kırıkkale teşkilatımızda bulunması son derece sevindiricidir. Huzurlu bir kent olmamız ile birlikte suç oranlarını daha da aşağıya çekeceğiz. Aynı zamanda Polnet bilgi sistemi sayesinde gözlem altına alınan insanların sorgulamasını anında yapacağız." dedi.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu