Anahtar Kelimeler:

Öğrencilere Diş Taraması

Öğrencilere Diş Taraması

Kırıkkale Üniversitesi`nin Desteğiyle Hacılar`da Gerçekleştirildi.

 

Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından verilen teknik destekle Hacılar`da ilköğretim öğrencilerinin ağız sağlığı kontrol edildi.
 
Hacılar kasabasından yapılan programa katılım ve ilgi yüksek oldu. Öğrencilerin dişleri Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından fırçalandı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Türksel Dülgergil önderliğinde yapılan diş sağlığı taramasında 150 öğrencinin dişlerine bakım yapıldı. Yapılan programa Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve çok sayıda okul öğrencisi ile okul idarecileri katıldı. Yapılan programda açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Türksel Dülgergil düzenlenen programın “Fırçalar çantada, dişler yolunda” etkinliği kapsamında yapıldı.
 
Okulda düzenlenen programdan öğrenciler mutlu olduklarını söylediler. Okul idarecilerinden yapılan açıklamada bu çalışmaların öğrenciler için çok iyi bir çalışma olduğu belirtildi. Programda açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Türksel Dülgergil, “Bu yaş gurubunda ana dişlerin çıkması başlıyor. 6,7,8 ve 9 yaş aralarında çıkan ana dişlerler çok önemlidir. Bu dişler çıkmaya başlarken süt dişlerde çürük varsa eğer ana dişlerinde çürümesini sağlıyor. Bu yaş guruplarının belli aralıklarla dişleri fırçalanmalı. Florjen adlı bir macun ile çocukların dişleri anne ve babaları tarafından fırçalanmalıdır.
 
Öğretim Üyeleri de Fırçaladı

Bu florjen sayesinde dişleri daha sağlıklı olmaktadır. Anne ve babalar tarafından yapılması gerektir bunların. Bu işlem çocukların ana dişleri çıkarken süt dişlerin olan çürükleri önler. Biz iki ayda bir yapılmasını öneriyoruz. 1 kutudan 440 çocuk yararlanabilir. Buruda 150 öğrencinin dişlerini bu ilaçlar ile temizliyoruz” dedi. Dülgergil’in konuşmasının ardından programa katılan Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri ile birlikte Hacılar Belediye Başkanı Mumduh Bodur’da öğrencilerin dişlerini fırçaladı. Dülgergil bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı