Anahtar Kelimeler:

İşitme Engellilerin Satranç Turnuvası

İşitme Engellilerin Satranç Turnuvası

Dereceye Girenlere Madalya Verildi.

 

Kırıkkale Bahçelievler Mahallesinde eğitim veren Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okulunda Kırıkkale İl Satranç Turnuvası düzenlendi.
2008 yılı İşitme Engelliler spor faaliyetleri içerisinde yer alan Satranç İl Birinciliği Turnuvası Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlk Öğretim Okulu salonunda yapıldı. Erkek ve kız kategorisinde düzenlenen Turnuvada kıyasıya bir yarışma gerçekleşti. İşitme Engelliler İl Temsilcisi Ünal Dündar ve Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Vurgun tarafından yapılan yarışmaya katılım ve ilgi yoğun oldu.Yarışmacılar büyük bir ciddiyet içerisinde yarışarak profesyonel oyunculara taş çıkardılar. Yarışmaya 20 Kız 14 Erkek Sporcu katıldı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere satranç il temsilciliği ve spor il müdürlüğü tarafından madalya verildi.
Etkinlikler Devam Edecek
Yarışma sonunda erkeklerde birinci Ömer Can Borak, ikinci Selahattin Karalok, üçüncü Serdar Dinç, kızlarda ise birinci Elif Yılmaz, ikinci Ayşegül Sezen, üçüncü Hanife Ocak olarak madalya kazanmaya hak kazandılar. Bundan sonrada işitme engelliler arasındaki faaliyetlere etkin şekilde katılacaklarını belirten Kulüp Başkanı Ali Vurgun “Öğrencilerin sosyalleşmesi, kaynaşması ve kardeşlik duygularının artırılması için bu tür yarışmaların sayısını ve çeşidini arttırarak devam edeceğiz. Engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığını sporcularımız herkese böylece ispatlamış ve başarılarını herkese göstermeye devam edeceklerdir” ifadelerine yer verdi. Haber: Ahmet Yaman


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu