Anahtar Kelimeler:

Film Gerçek Oldu Buda Diplomalı Çaycı

Film Gerçek Oldu Buda Diplomalı Çaycı

Kaymakam Olacaktı Çaycı Oldu

Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Sıtkı Akgül memleketi Bitlis’te (28), iş bulamayınca internet kafede çaycılık yapmaya başladı.

KAYMAKAM’ BOŞLARI TOPLA
2000-2001 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü`nü kazanan ve 2006 yılında mezun olan Akgül, yıllarca okumak için büyük gayretler gösterdiğini belirterek, " Eğitim hayatına harcadığım 20 yılımı çaycılığa harcamış olsaydım bugün ekonomik olarak herhangi bir sorunum olmazdı” diye konuştu. 2006 yılından bu yana açılan her sınava girdiğini, ancak hiçbirinde muvaffak olamadığını ifade eden Akgül, en çok zoruna giden durumun ise ilkokul mezunlarından çay siparişi almak ve `kaymakam boşları topla` ifadesi olduğunu söyledi.

DİPLOMALI ÇAYCI
Sıtkı Akgül, "Benim durumum, Yeşilçam filmlerinde geçen diplomalı hıyarcı hikayesine benziyor. Ben de diplomalı çaycıyım. Yakın çevrem, arkadaşlarım ve ailem tarafından kaymakam diye çağrılıyorum. Kaymakamlığımız sözde kaldı. Tahsil hayatına harcadığım 20 yılın muhasebesini çay ocağında bardak yıkarken yapma imkânı buldum." şeklinde konuştu.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli