Anahtar Kelimeler:

Emlakçılığın Püf Noktası

Emlakçılığın Püf Noktası

Kursa İlgi Yoğun

Bahşılı İlçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından 2008/2009 öğretim yılında açılan Emlak danışmanlığı kursu açıldığı günden itibaren büyük ilgi görüyor.

 
KURSA İLGİ YOĞUN
Bahşılı Halk Eğitim Merkezi’nde haftada beş gün, yaklaşık yirmi saat verilen kursa ilgi hayli yüksek olmaya başladı. Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, Halk Eğitim müdür ve yardımcıları, tapu sicil çalışanları, esnaflar, Kırıkkale ve Bahşılı’dan katılan 32 kişiyi bulan kursiyerler günlük verilen kurs saatlerini doldurmaya başladı. Kırıkkale Kadastro Müdürü Osman Yurtoğlu,1. Tapu Müdürü Mesut Öztürk, 2. Tapu sicil müdürü  Ökten Özcan, Anadolu Güzel Sanatlar Öğretmeni Öznur Tolunay, Emlakçı Hayati Çimen, Kırıkkale Belediyesi Emlak müdürü Vedat Ülten, İmar müdürü Mehmet Korkmaz ve Avukat Mustafa Kıvanç farklı zamanlarda kursa katılıp emlak danışmanlığının bütün gerekli bilgilerini ve püf noktalarını anlatıyorlar.
 
BAHŞILI HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 
Emlak danışmanlığı kursunda, Kadastro işlemleri, Emlak üzerinde yapılan işlemler, Halkla ilişkiler, Emlak komisyonculuğu hakkında genel kavramlar, Emlak tanımı, çeşitleri ve kiralama işlemleri, Emlak ile ilgili işlemler ve imar hukuku, Gayrimenkul hukuku ile ilgili konuların en ince detaylarına kadar bütün incelikleri anlatılıp, karşılıklı konuşarak konuların en başarılı eğitilmiş hocalardan öğrenmeye başladılar. Kırıkkale 1.Tapu sicil müdürü Mesut Öztürk “Gayri menkuller, şifa hakkı konusu,harçlarla ilgili uygulamalar,ipotek uygulaması, miras hissesi, veraset intikal vergileri,vergi muafiyeti gibi konuları aydınlattık.”dedi,ayrıca bir baba kesinlikle evladını mirastan mahrum edemez ,ancak mahkeme kararı gerekir diyerek, kursa gelen bir kişinin sorunu yanıtlarken,sohbet havasında her kişinin miras ve hak tarlık konularında ki sorularını kanunların içerdiği şekilde cevapladı. Kursa gelen kursiyerler ise “Biz gerçekten hiçbir şey bilmiyormuşuz, burada işin ehli müdürler ve hocalardan püf noktalarını öğreniyoruz, yani sizin anlayacağınız geleceğin 32 emlak komisyonculuğu danışmanları Bahşılı halk eğitimde yetişiyor” dediler.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu