Anahtar Kelimeler:

Emekli' de Sağlık Sıkıntısı

Emekli

Kalan Ömrümüz Kuyrukta mı Geçecek

Hastalardan Eczaneler aracılığı ile Kamu Hastanelerinde tedavi olanlardan 3 Ytl, Özel Sağlık Kurumlardan tedavi olanlardan 10 YTL alınmasına her geçen gün tepki artıyor.

 
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, emeklinin maaşlarına verilen yüzde 4’lük zam’ı eleştirerek yaşam standartlarının oldukça zora girdiğini, yapılan uygulama ile emeklinin sağlıkta sıkıntı çektiğini aktardı.
 
 
KALAN ÖMRÜMÜZ KUYRUKTA MI GEÇECEK?
Başkan Keskin “Özel Hastaneler için biz yıllar evvel sosyal güvenlik yasasının doğru olmadığı söylememize rağmen o zaman bize sahip çıkmayanlar şimdi ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Aile hekimliğinin de bir şey yapacağını sanmıyorum. İleride onunda özel hastaneler gibi olacağını biliyoruz. Emeklilerin maaşından kesilecek Muayene Ücreti Bedeli bizleri ekonomik olarak zora soktuğu gibi hastane ve doktor tercihimizi’ de ortadan kaldırır. Emekliler yaşlı ve hasta insanlar bu uygulama en çok bizleri sıkıntıya sokar. Hani kimliğini gösteren istediği hastanede muayene olacaktı? Yeniden Devlet hastanelerinde kuyruklar başladı. Ömrümüz kuyrukta mı geçecek?” dedi.
 
SİYASİ PARTİLERE EŞİTİZ
Hafta sonu yapılan AK Parti Merkez İlçe kongresinde kendisine söz verilmediğini de açıklık getiren Başkan Keskin “Konuşmak için talepte bulunduk. Format bozulacak diye izin vermediler. Biz salonu terk etmek istedik. Kalktığımızda bizi az da olsa kerhen buyur gel söyle diye söz verdiler. Bizim söyleyeceklerimiz işçi emeklilerin yıllardın intibak yasası, konut edindirme yardımı, son verilen yüzde 4 lük zam’ın az oluşu, işçi emeklisi ile memur emeklisinin arasındaki farkın giderilmesi konusunda orada kongrede vekillerin huzurunda söylemeyi istiyorduk. AK Partiyi eleştirmek değil söz almanın nedeni işçi emeklilerin sorunlarıdır. Biz işçi emeklileri derneği olarak bütün siyasi partilere eşit bakıyoruz” şeklinde konuya açıklık getirdi. İL


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu