Anahtar Kelimeler:

Belediyeden Atık Pil Kutusu

Belediyeden Atık Pil Kutusu

Kırıkkale Geneline Yerleştirildi.

 

Kırıkkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik Müdürlüğü tarafından atık pillerin toplanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şehir geneline 210 adet atık pil toplama kutusu yerleştirdiklerini belirten belediye yetkilileri, vatandaşlardan bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek atık pilleri bu kutulara atmalarını istedi.
 
Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan yazılı basın açıklaması ile atık pil kutuları hakkında bilgiler verildi. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Hayatımızı kolaylaştıran her türlü teknolojik üründe görüldüğü gibi pil bilinçsiz kullanım ve atıklarının gereği gibi toplanamaması sonucunda çevreye önemli zararlar vermektedir. Çöpe atılan pillerdeki ağır metallerin zamanla bozunarak serbest hale geçmesi sızıntı suyu ile birlikte yer altı sularının, toprağın ve yüzeysel suların kirlenmesine neden olmaktadır. Bu durum da insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Kırıkkale Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile protokol imzalanmıştır. Şehrimizde alışveriş merkezlerine, okullara, öğrenci yurtlarına, muhtarlıklara, otobüs hareket amirliğine halkımızın yoğun olduğu yerlere ( 45 adedi okullara sabit, 17 adedi çarşı merkezine sabit, 148 adedi karton kutu olmak üzere toplam 210 adet ) atık pil toplama kutusu yerleştirilmiştir.
 

2008-2009 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla belediyemiz mücavir alanı içinde bulunan 24 liseye de atık pil bidonlarından yerleştirilecektir. Bununla birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşlarından çıkan atık pillerin de çevreye zarar vermeden biriktirilmesi amacıyla gerekli olan atık pil bidonları da belediyemiz tarafından temin edilmiş olup bunların dağıtımı da Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bütün bu çalışmalar sonucunda kasım 2008 itibariyle 100 kg. atık pil ve batarya toplanmıştır bunların çevreye zarar vermeden sevk edilmesi işlemleri organize edilmektedir. Kırıkkale halkımızın ve öğrencilerimizin projemize duyarlılığı projenin devamlılığı açısından önem taşımaktadır. Bu bağlamda herkesin projeye katılımını bekler, atık pil ve bataryalarını sadece atık pil kutu ve bidonlarına atmalarını rica ederiz.”

Haberkale.com Haber Merkezi



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı