Anahtar Kelimeler:

Durmuş: 500 Milyarlık Yolsuzluk Var

Durmuş: 500 Milyarlık Yolsuzluk Var

Sağlık Bakanlığı`na Yönelik İddialar Baş Ağrıtacak.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’tan çok önemli iddialar geldi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Durmuş, Verem Savaş Daire Başkanlığı’nın belirlenen miktarların 10 katı ilaç alımı yaptığını ve Sağlık Bakanlığı’nı 500 bin YTL zarara uğrattığını iddia etti. Durmuş, ilaç yolsuzluğunun, alınan ilaçların miadının kısa süre sonra dolacak olması nedeniyle, "Afganistan’a hibe" adı altında örtülmek istendiğini savundu.
 
MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, beraberindeki MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan ilaç yolsuzluğu iddialarını gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın her yıl birçok yolsuzluk olayına sahne olduğunu söyleyen Durmuş, yeni bir yolsuzlukla ilgili iddiasının ise Verem Savaş Daire Başkanlığı’na yönelik olduğunu ifade etti. Verem Savaş Daire Başkanlığı’nın 2007 yılı ilaç ihtiyaç listesini belirlemek üzere bir komisyon kurduğunu belirten Durmuş iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"Komisyon taslak ihale belgesinde; 100 bin adet Streptomisin Sülfat, 30 bin adet Rifampicine Süspansiyon olarak belirlenmiş. Ancak Daire Başkanı Feyzullah Gümüşlü basiretsiz ve keyfi bir yaklaşımla komisyonun evrakında tahrifat yaparak Streptomisin sayısını 500 bin adete çıkarmış, 30 bin adet olarak belirtilmiş olan Rifampicin süspansiyon sayısını da 300 bin adet olarak yazmıştır. Diğer kalemlerde de benzer keyfiliği yapmıştır."

Bakanlığın Zararı 500 Bin YTL

İlaçların üretim tarihinden itibaren belirli bir sürede tüketilmesi zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Durmuş, 2008 yılı sonu itibariyle bunların ancak 30 bininin tüketilebileceğinin anlaşıldığını söyledi.

Durmuş "Bunları Verem Savaş Derneklerine, göğüs hastalıkları hastanelerine dağıtarak bu merkezleri de sıkıntıya sokmuştur. Ana depoda kalıp miadı dolan 300 bininin imha edileceği anlaşılmaktadır.

Bakanlık 500 bin YTL zarara uğratılmıştır. Burada soru şudur; ihtiyacın 10 katı kadar ilacın alınması ve süresi sınırlı olan ilaçların elde kalması ile hangi ilaç kurumlarına haksız para aktarılmış veya bunun karşılığında ne menfaat temin edilmiştir?" diye konuştu.
 
Olayın örtbas edilmesi için bütün bakanlığın seferber olduğunu ve bakanın da bu olayın örtbas edilmesine onay verdiğini savunan Durmuş bu olaya Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ve Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nın da alet edildiğini öne sürdü.
 
Durmuş "Verem Savaş Daire Başkanı bu işi tek başına yaptıysa neden korunmaktadır? Hakkında ne işlem yapılmıştır? Olay savcılığa intikal ettirileceği yerde, Afganistan hibe düzenlemesi altında örtülmek istenmiştir. Bu işlemler bakanın onayı ile yapıldığına göre, bu sorumluluğa neden katılmıştır? Bakanı açıklama yapmaya ve aklanmaya davet ediyorum" diye konuştu.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu