Anahtar Kelimeler:

Bakan Çelik`ten Yalanlama

Bakan Çelik`ten Yalanlama

Gazetelerde Çıkan Ödül Haberini Yalanladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bir dizi açılış için Kırıkkale’ye gelişinde, bir eğitim sendikasının işadamı Saadettin Saran’a vereceği ödülü engellediği yönünde gazetelerde çıkan haberler bakanlıktan yapılan yazılı bir açıklamayla yalanlandı. Açıklamada şöyle denildi:
 
“18.11.2008 tarihli bazı basın yayın kuruluşlarında bir sendikacının iddiasına dayandırılarak verilen "Ödülleri tek ben veririm" "Benden başka kimse ödül veremez!" başlıklı haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgisine  sunarız.
 
Söz konusu haberlerde Millî Eğitim Bakanı Sayın Doç. Dr. Hüseyin Çelik`in,  Kırıkkale`deki bir törende okulu yaptıran değerli işadamı Sayın Sadettin Saran`a bir eğitim sendikasının "Eğitim Onur Ödülü" verilmesini engellediği  iddia edilmektedir.
Öncelikle,  söz konusu iddia baştan aşağı yalan, uydurma ve iftira niteliğindedir. Bunun yanında Sayın Bakanımızın kendisinin ya da hiç bir bürokratının söz konusu sendika başkanına veya yetkilisiyle bu yönde  herhangi bir görüşmesi olmamıştır.
 
Durum böyle iken, söz konusu sendika başkanının bu tarzda bir iddiayla kamuoyunu yanıltması ve basın kuruluşlarımızın da bu iddiayı hiçbir şekilde doğrultmadan haberleştirmesi basın ahlakıyla bağdaşmamaktadır.
 
Söz konusu sendika başkanının bir öğretmen olmasına karşın  zaman zaman hiçbir bilimsel veriye dayanmayan açıklama, sözüm ona  araştırmalarıyla kamuoyunu yanıltması  ve bazı medya kuruluşlarının bunlara yer vermesi  düşündürücüdür.
 
Eğitime yapılan her türlü dış  desteği destekleyen Bakanlığımız, başta eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalar olmak üzere sivil toplum örgütlerinin, özel sektörün ve vakıfların  olumlu çalışmalarını taktir etmiştir. Bakanlığımız, güzel çalışmaların ödüllendirilmesini desteklemektedir.  Sayın Saran adresi belli olan bir iş adamıdır. Adı geçen kişi ve sendika gidip kendisine bir ödül vermek isterse bunu pekâlâ yapabilir. Ancak amaç bu değildir. Söz konusu kişi Sayın Bakan ve Sayın Saran`ın adını kullanarak gündeme gelmeye çalışmaktadır.
 
Ödüllendirmeyi bir prensip haline getiren Bakanlığımızın maruz kaldığı bu iftirayı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu