Anahtar Kelimeler:

Durmuş`tan İlginç Sigara Önerisi

Durmuş`tan İlginç Sigara Önerisi

Durmuş: Mecliste Tiryakilere Yeni Mekan Yapılmalı.

 

Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, mecliste sigara yasağını savundu ancak, sigara içenlerin de haklarının korunması gerektiğini belirten açıklama yaptı.
 
MHP Kırıkkale Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, sigara yasağını savunduğunu ancak sigara içen insanların da haklarının korunması gerektiğini belirterek, ``İnsanlara ( Bu havada çıkın dışarıda sigara için) demek, (zatürre olun) demekle eş anlamlıdır. İnsanların sağlığını bozacak cezalandırmada bulunamazsınız`` dedi. Mecliste, sigara tiryakisi milletvekilleri ve çalışanlar için yeni yerler yapılmasına ilişkin kararı değerlendiren Durmuş, Türkiye`deki yasağın, ``tiryakilere ceza`` haline dönüştürüldüğünü söyledi.
 
Mekan oluşturulmalı
Durmuş, modern toplumlarda sigara yasağı uygulamasının bulunduğunu, ancak sigara içenlerin haklarını korumak için kamu binalarına duman odaları yapıldığını hatırlatarak, ``İnsanlara (Bu havada çıkın dışarıda sigara için) demek, (zatürre olun) demekle eş anlamlıdır. İnsanların sağlığını bozacak cezalandırmada bulunamazsınız. Sigara kullananlara uygun mekanlar oluşturulmalı`` dedi.
 
Uygulama yanlış
Meclis Başkanı Köksal Toptan`a, daha önce milletvekilleri ve çalışanlar için bahçede yer yapılması yönünde öneride bulunduğunu ifade eden Durmuş, ``İnsanlara sigara içilmeyeceğini söylerken, yer göstermek zorundasınız. Bunu yapmamak, medeni bir düşünce değildir. Sigara içenlerin de sağlığını korumak lazım. Kanunda bir yanlışlık varsa düzeltilmelidir. Sigarayı bıraktırma amacıyla yapılan bu uygulama yanlış`` diye konuştu.
 
Değerlendirmeler

Sigara tiryakisi olan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da kanunu kendilerinin çıkardığını, dolayısıyla kurala uyacaklarını söyledi. Soğuklar nedeniyle dışarıda sigara içmenin gittikçe zorlaştığını ifade eden Kalaycı, sigara içme yeri konusunda sadece kendilerinin değil, devletin her kademesinde görev yapan bürokratların da şikayetçi olduğunu ileri sürdü. Kalaycı, sigara içenlerin de haklarının korunması gerektiğini belirterek, bu konuya sigara içmeyenlerin de haklarını koruyacak şekilde çözüm bulunması gerektiğini söyledi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli