Anahtar Kelimeler:

Kurbanlıkları Çaldılar

Kurbanlıkları Çaldılar

Dağevi Köyü`nde.

 

Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla birlikte, Kırıkkale`de kurban hırsızlarını da harekete geçirdi. Gece Kırıkkale`nin Dağevi köyüne giren hırsız yada hırsızlar, 11 adet küçükbaş, 1 adet büyükbaş kurbanlıkları çalıp kayıplara karıştı.
 
Gece herkesin yattığı sırada Dağevi köyüne giren hırsızlar Cemal Köker`in ahırına girdiler. Burada 6 adet küçükbaş ve Köker`in Kurban Bayramı`nda kesmeyi düşündüğü 1 adet ineğini arabalarına yüklediler. Daha sonra Ziya Köker`in ahırına giren hırsızlar burada da 5 adet koyunu çaldılar. Hemen ardından köy ortasında evi bulunan cami imamı Adem Taş`ın aracının plakalarını da çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Sabah hayvanlarını otlatmaya çıkan Cemal ve Ziya adlı köylüler, neye uğradıklarını şaşırdılar. Köylülerin durumu bildirmesi üzerine köye gelen jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri parmak izi araştırması yaptı. Köy çevresinde de araştırma başlattılar.
 
Koyunları çalınan köylüler, hırsızların biran önce bulunup adalette teslim edilmesini istediler. Köylüler, "Bir sene boyunca koyunları büyüttük ve kurbanlık duruma getirdik. Bütün emeklerimiz ziyan oldu. Çocuklarımız için keseceğimiz kurbanlıklar da çalındı. Emniyet güçlerimize güveniyoruz. Kısa sürede hırsızları bulup adalette teslim edeceklerine inanıyoruz." şeklinde konuşuldu.


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli