Anahtar Kelimeler:

Cehti Pehlivanlı, 4,5 Yılı Değerlendirdi

Cehti Pehlivanlı, 4,5 Yılı Değerlendirdi

Pehlivanlı Tekrar Adayım Dedi.

 

Balışeyh Belediye Başkanı Cehti Pehlivanlı 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu dile getirdi.
 
Yerel seçimlere kısa bir zaman kala Balışeyh Belediye Başkanı Cehti Pehlivanlı il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların katımıyla değerlendirme ve istişare toplantısı yaptı. Pehlivanlı düzenlediği toplantıda 2004 seçimlerinden bu yana ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Verdikleri bütün sözleri tuttuklarını ifade eden Pehlivanlı yarım kalan yatırımların tamamlanması için 28 Mart 2009 yerel seçimlerinde aday adayı olduğunu dile getirdi. Belediye olarak yapılan çalışmaları anlatan Başkan Pehlivanlı göreve geldiklerinde belediyenin çok kısıtlı imkanlara sahip olduğunu bunu yaptıkları özverili çalışmalarla belediyenin gelir ve giderini denklediklerini söyledi. Pehlivanlı, Balışeyh’te hayallerinin büyük bölümünü gerçekleştirdiği dile getirdi.
 
BELEDİYEMİZİN HİZMET NOKTASINDA ARAÇ SAYISINI 10’A ÇIKARDIK

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Balışeyh ilçesinde AK Parti’nin beş aday adayından birisi olduğunu vurgulayan Pehlivanlı “Mülakata gittiğimizde bize iki soru sordular.  Sorulardan birisi göreve geldiğimizde neler yapacaklarımızdı. Ben bu soruya cevap vermedim. Çünkü belediyemizin imkanları son derece kısıtlıydı. Bunu bildiğimiz için projelerimizle bu göreve talip olmadık. Ancak yaptığımız öz verili çalışmalarla ilçe belediyemizi bugünkü haline getirdik. Göreve geldiğimizde belediyemizin gelirleri personel maaşlarını karşılamıyordu. Araç olarak sadece bir tane makam aracımız vardı. Belediyemizin hizmet noktasında araç sayısını 10’a çıkardık” dedi.
 
BORÇLARINI ÜÇTE BİR ORANINDA AZALTTIK

İlçe belediyesinde görev yapan personel maaşlarının çevre belediyelere oranla çok yüksek olduğunu ifade eden Pehlivanlı “Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde bütün alacaklarını ödeyerek 7 personelimizi emekli ettik. Bütçemizin bütün kısıtlı imkanlarına rağmen yaptığımız bütün çalışmalarda sosyal faaliyetlere önem verdik. İlçemizde geçmiş dönemlerde yaşanan su sorununu tamamıyla çözüme ulaştırdık. İlçemizde üniversite kazanan bütün öğrencilerimize burslar verdik. 1,5 trilyona yakın borçla devraldığımız ilçe belediyemizin borçlarını üçte bir oranında azalttık. Her yıl açık veren gelir gider durumunu oluşturduğumuz veri tabanı ile dengeledik” ifadelerini kullandı.
 
VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRMEK İÇİN GEREKTİĞİNDE GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK

Görevde bulunduğu sürece Balışeyh’te hep ilkleri yaptıklarını ifade eden Başkan Pehlivanlı “Balışeyh artık yaşanılabilir bir bölge haline geldi. Sıkıntılara rağmen muhalefeti olsun iktidarı olsun bütün belediye meclis üyeleri bana tam destek verdi. Aldığımız bütün kararları oy birliği ile aldık. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Bu iş kolay bir iş değil. Vaatlerimizi yerine getirmek için gerektiğinde gecemizi gündüzümüze kattık. Görevde bulunduğumuz süre boyunca her günümüzü son günümüzmüş gibi yaşadık, her karşılaştığımız insanla da son kez karşılaşmış gibi karşılaştık. İlçemizin yine en büyük sorunlarından birisi olan alt yapı sorunlarının bir bölümünü hallettik halan kısmını da çok yakın bir zamanda tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Başkanlık koltuğunda oturduğu süre içerisindeki hayallerinin büyük bölümünü gerçekleştirdiğini belirten Pehlivanlı “En büyük hayallerimden birisi ilçemize bir üniversite kazandırmaktı. Yapılan bütün girişimler sonucunda ilçemizde önümüzdeki sezon meslek yüksek okulumuz faaliyete geçiyor. Yine büyük hayallerimden birisi olan büyük bir alışveriş merkezi girişimlerimiz de sonuçlandı önümüzdeki süreçte oda ilçemizde faaliyete geçecek. Bu gelişmelerin tamamı Balışeyh’in daha da büyüyerek gelişmesini sağlayacak. Yine ilçemizde kısa zaman önce faaliyete geçen Samsun Yem Fabrikası şu anda 35 kişi ile üretim yapıyor. Bu rakam önümüzdeki dönemde 100’e çıkacak” dedi.
 
PLAKET VERİLDİ

Balışeyh’in artık kozmopolit bir bölge olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Pehlivanlı “Bizim kimsenin etnik yapısı ile ilgili bir sorunumuz yok. Artık büyümeye herkesin açık olması gerekmektedir. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı buradan açıklıyorum. Her zaman söylemişimdir; bir belediye başkanına 5 yıl yetersiz 10 yıl ise çok fazla diye. Bir sonraki dönemde yine aday olmamak kaydıyla yine Balışeyh’ten aday adaylığımı açıklıyorum. Amacımız yarım kala işlerimizi tamamlayarak ilçemizi daha da gelişmiş bir bölge haline getirmek. Daha güzel bir Balışeyh için yeniden aday adayıyım” dedi. Pehlivanlı’nın ardından söz alan ve belediye başkanına hizmetleri anısına bir plaket veren AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Irmak Pehlivanlı’nın Balışeyh’te yaptığı hizmetler ve kişiliği ile AK Partinin gülen yüzü olduğunu ifade etti.


gamze fare
9.03.2015 19:05:30
has

  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli