Anahtar Kelimeler:

Engelli Vatandaşlara Yüzme Kursu

Engelli Vatandaşlara Yüzme Kursu

Fiziksel ve Zihinsel Engelliler İçin.

 

Dinamik Gençlik Spor Kulübü yüzme kursları başladı. Kursta fiziksel ve zihinsel engelli vatandaşlarımıza yüzme sporu öğretilecek.
 
Akademik eğitim almış olan bayan uzmanlar Merve Yeliz Özcan, Çimen Doğan ve Eda Murat tarafından kurulan Dinamik Gençlik ve Spor Kulübü Kırıkkale’de büyük bir eksiklik olan bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitimlerine ve sağlıklı yaşamlarına bir nebze olsun katkıda bulunabilmek ve üstüne düşen görevleri yerine getirmek için çalışmalarına hız verdi.Kulüp Başkanı Eda Murat,Spor her yaşta bireyin sağlıklı yaşaması için gereklidir.Ayrıca ruh sağlığı açısından her yaş grubunu farklı etkiliyor.Spor çocuk ve gençlerde mutluluk, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemeye yardımcı oluyor. Yetişkinlerin, dinç ve dinamik görünmelerini, yaşamlarının daha düzenli olmasını sağlıyor. Yaşlılar, dinç yapıları ile toplum içinde sevilen kişiler oluyor. ayrıca dikkat dağınıklığının önüne geçilmesine destek olur. Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ayrıca, daha çabuk iyileşir. Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır.
 
Fiziksel engelli bireylerimize destek olduğumuz kadar eğitilebilir ve öğretilebilir çocukların da yanındayız. Otistik, down sendromlu öğrenme güçlüğü olan çocukların yüzme eğitimi ile kendilerine zarar verecek davranışlarda bulunmamaları yüzme eğitimi ile sağlanmaktadır. Günlük yaşamlarında daha mutlu ve eğitime açık olmaktadırlar. Çocukların havuzdaki eğitimlerinden sonra daha sakin, uyumlu ve verilen komutların doğru cevap verebilmektedirler.”diyen Eda hoca Halen Ankara Çankaya Belediye Spor Kulübünde,haftada iki gün 9 engelli ve 12 kişiye yüzme kursu verdiğini, Kırıkkale’de gerçekten istenirse özellikle engellilerin üzerinde duracağımız bir projemiz var. Bu projede başarılı olup,20 engelliye 6 ay içerisinde yüzme öğretip, eğiterek, hastalıklarının gerilediğini noter huzurunda belgelersek, Başbakanlığa projemizi kabul ettirebiliyoruz. Bu da Kırıkkale’nin ve bizim başarımız olacak.” dedi.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli