Anahtar Kelimeler:

Esnafa Destek Kredisi

Esnafa Destek Kredisi

Yeni Program Başlatılacak.

 

Yazılı bir basın açıklaması yapan Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Esnaf ve sanatkarlara finansman ihtiyaçların karşılanabilmesi için yeni bir kredi faiz desteği programının başlatıldığını açıkladı.
 
Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, esnaflar için yeni bir destek programı başlatıldığının altını çizdi. Köstekli, “Êsnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla, KOSGEB tarafından imalatçı esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik olarak yeni bir faiz desteği programı başlatılmış bulunmaktadır. Sıfır Faizli İstihdam Endeksi Cansuyu Desteği Kredisi adı ile uygulamaya konulan ve başvuruları 26 Kasım 2008’de başlayacak olan programdan imalatçı esnaf ve sanatkarlarımız ve KOBİ’ler yararlanabilecektir. Ancak KOSGEB İmalatçı Esnaf ve Sanatkar İşletme Destek Kredisi programı kapsamında destek alan işletmeler bu programdan yararlanamayacaklardır. Başvuru yapacak işletmelerin; İmalat Sanayinde faaliyet göstermesi, 1-25/0 arasında çalışanı olması ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 Milyon YTL’yi aşmaması, KOSBGEB Veri tabanına kayıtlı olması,
 
Rakamlar

KOSGEB’e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi ve YDTF (Yararlanıcı Durum Tespit Formunun) onaylanmış olması, İmalatçı esnaf ve sanatkarlarımızın Esnaf ve Sanatkar Sicil Belgesine sahip olması, TESK Onaylı Kapasite Raporu olması gerekmektedir. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan esnaf ve sanatkarlarımızın öncelikle en yakın KOSGEB Merkezine başvurarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıtlı olan esnaf ve sanatkarlarımızın ise anlaşma yapılan bankalara başvuruda bulunabilecektir. Kredinin vadesi ilk 3 ayı ödemesiz kalanı aylık eşit taksitler halinde ödenmek üzüre toplam 12 ay olarak belirlenmiştir. İşletme başına kredi üst limiti; İmalatçı Esnaf ve Sanatkar ile Mikro ölçekli KOBİ (üst limit) 25,000 YTL (ekim ayı sonu itibarı ile çalışan sayısı 1-9 arasında olanlar) İmalatçı kadın esnaf ve sanatkar (üst limit) 30,000 YTL (2008 Ekim ayı sonu itibarı ile çalışan sayısı 1-8 arasında olanlar) Küçük ve orta ölçekli işletme sahibi KOBİ ( üst limit ) 100,000 YTL (2008 Ekim ayı sonu itibarı ile çalışan sayısı 10-250 arasında olanlar)” dedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli