Anahtar Kelimeler:

Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı

Milletleri Kurtaranların Günü.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılarak başlanan program Endüstri Meslek Lisesi’nde devam etti
 
Katılım yüksek oldu
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bir etkinlik ile başladı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk merasiminin ardından Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda program düzenlendi. Programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, “Bugün Yüce Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları gün olan ve 1981 yılından beri “Öğretmen Günü” olarak kutladığımız 24 Kasım’a ulaşmanın derin hazzı ve sevinci içerisindeyiz. Öğretmenler Günü öncelikle öğretmenlerimize, emekli öğretmenlerimize, öğretmenlerimizin de öğretmenlerine, aileleri, anne ve babalarına, çocuk ve gençlerimize milletimiz ve devletimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Edebi yete intikal eden ve görev uğruna şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet; bize emanetlerine sağlık ve mutluluklar, rahatsız ve hasta olanlara şifalar diliyorum.
 
Açıklama yaptı
Bugün milletlerin varlıklarının idamesinde söz sahibi olanların günüdür. Başöğretmenimizin ifadesi ile “Milletleri Kurtaranların” günüdür. Kainattaki tüm güzelliklerin yegane öğreticisi, dehlizleri sönmez ışığıyla aydınlatan, yaşam kaynağımız çocuklarımızı, gergefte işlenen nakış misali sabırla, birini diğerinden ayırtmadan sonsuz sevgiyle, Büyük Önder’in işaret ettiği kültür ordusunu yetiştirmekle büyük ve kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Yok olmaya yüz tutmuş bir imparatorluğun kalıntıları arasından, ulusal diriliş destanını yazan iradenin arkasında, Başöğretmen Atatürk’ün Ulusun karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetin kuruluşundan, halka benimsetilmesine ve ebediyen yaşatılması idealinin genç kuşaklara kazandırılmasına kadar her adımda, devlet hayatı için kısa sayılabilecek 85 yıla; yoksulluğa, engellemeye, her türlü iç ve dış tehdide rağmen, 2000’li yılların çağdaş dünya devleti olma başarısını sığdırabilen azim ve kararlılığın temelinde, Öğretmenin alın teri, emeği ve çabası vardır.
 
Kutsal görev
Bugün geleceğin modern ve büyük Türkiye’sinde söz sahibi olacak yeni nesilleri yetiştirmekle görevli ve sorumlu olanların günüdür. Büyük Kurtarıcı Atatürk diyor ki; En mühim en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsı, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır, ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder. Ulusların gelişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmendir. Sizler, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, ulus, bayrak insanlık sevgisini aşılayan özgürlük ve demokrasi bilincini kazandıran yegane mesleğin mensuplarısınız. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımızı yetiştiren, onlarda sorumluluk duygularını ve davranışını geliştiren, akla ve bilime yönlendiren en güzel değerlerle bezeyerek geleceğe hazırlayan sizlersiniz.
 
Plaket verildi

En değerli varlık olarak insanı eğitmek, sevgi sabır ve hoşgörüyle yönlendirmek, kişiliğini geliştirmek, yurduna ve insanlığına yararlı bireyler olarak yetiştirmek siz öğretmenlerin görevidir. Öğretmenlik bunun için kutsal bir meslektir. Yüce Atatürk “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Derken mesleğimizin yaşamsal önemini en iyi şekilde vurgulamıştır. Biz de ata’mıza diyoruz ki; “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik çağdaş ve laik öğrenciler yetiştirmenin” en önemli grevimiz olacağına söz veriyoruz, Sizler baş öğretmen Atatürk’ün “Muallimleri! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Sözünü düstur edinip uygulamaya koyan birer eğitim elçisisiniz” dedi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’in konuşmasının ardından Öğretmen Konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödüller verildi. Ardından Güzel Sanatlar Lisesi tarafından müzik korusu ekibi dinleti sunumu yaptı. Program Emekli öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli