Anahtar Kelimeler:

Hükümetten 9 GünlükTatil Müjdesi

Hükümetten 9 GünlükTatil Müjdesi

Bayram Tatili Uzadı.

 

Bayram tatili 9 gün oldu. Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, arife günü ve bayramdan sonraki cuma gününün idari tatil ilan edildiğini bildirdi
 
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ``Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün tatil olacak, bayramdan sonraki Cuma günü de tatil olacak. 9 günlük tatil yaşanacak`` dedi. Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu`nun ayrıca kamuoyunda ``öğrenci affı`` olarak bilinen ve 640 bin kişiyi ilgilendiren tasarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başbakanlık`a sunulduğunu, Kurul`un ise tasarıyı benimsediğini bildirdi.
 
Emeklilere ödeme

Çiçek memur emeklilerin ödemelerinin de 29 Eylül günü yapılacağını söyledi. 29 Eylül-2 Ekim arası otoyol ve köprüler de ücretsiz olacak. Memur emeklileri 1 ve 5 Ekim tarihlerinde maaşlarını alıyorlardı. Tatile denk geldiği için bunların ödemeleri de 29 Eylülde yapılacak. 1 ve 5 ekim tarihlerinde maaş alan memur emeklilerimiz bu imkana kavuşmuş olacaklar, yaklaşık 1 milyon 33 bin kişidir bu ve tutarı da 1 katrilyon 846 milyar liradır. Bu da `iç piyasa açısından, piyasa hareketliliği açısından önemlidir` diye düşünüyoruz.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu