Anahtar Kelimeler:

Polonya Yolcuları Yurda Döndü

Polonya Yolcuları Yurda Döndü

Özel Gazi Anadolu İlköğretim Okulu.

 

Kırıkkale Bahşılı ilçesi Rafineri lojmanlarında faaliyet gösteren Özel Gazi Anadolu İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, Comenius programı çerçevesinde gittiği Polonya’dan döndü.
 
Polonya’nın Zory kentinde bulunan Zespot Szk ot Nr 8 adlı okul ortağının ev sahipliğinde gerçekleşen bir haftalık programda yoğun kültür alışverişi yapıldığı, programa Almanya, İtalya ve Yunanistan temsilcilerinin de katıldığı bildirildi. Özel Gazi Anadolu İlköğretim Okulu kurucusu ve okul müdürü Mehmet Al izlenimlerini şöyle dile getirdi: “Bu proje ülkeler arası bir kültür alışverişi ve proje bazında bizim için ve ülkemiz için çok önemliydi. Polonya’da kaynaşma ve kültür alışverişi sağlandı. Nazi kampları gezildi, Nazi kamplarında 2. Dünya Savaşı’nın acımasız görüntüleri karşısında hayretler içerisinde kaldık. Zory şehrinin Belediye Başkanını ziyaret ettik. Belediye Başkanına şehirde okulumuzu ağırladığından dolayı bir plaket sunduk. Daha sonra okula giden proje ekibine ve ev sahibi okula öğrencilerimiz bir gösteri sundu. Gösteride ülkemizin 6 yöresinin folklorik kıyafetleri ve müziği eşliğinde bir nostalji yaşatıldı. Gösteri sonunda öğrencilerimiz ayakta alkışlandı.”
 
Mayıs’ta Buluşma Yeri Yunanistan
 
Verimli geçen çalışmalar sonrası bir sonraki projenin gerçekleştirileceği Yunanistan’da görüşmek üzere proje ekibiyle vedalaştıklarını ifade eden müdür Al, ekibin daha sonra  trenle Polonya’nın başkenti Varşova’ya gidip, tarihi yerleri gezdiğini; ertesi günü de  Polonya’ya veda ederek ülkemize döndüklerini söyledi. Haber:Ahmet Yaman


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli