Anahtar Kelimeler:

Seçmen Listeleri Bugün Askıda

Seçmen Listeleri Bugün Askıda

Bu Listeleri Mutlaka Kontrol Edin.

 

Yerel seçimler için start veriliyor. Seçmen listeleri yarından itibaren muhtarlıklarda askıya çıkıyor. Bu listeleri mutlaka kontrol edin!
 
29 Mart 2009`da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmen listeleri, yarından itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Listeler, 5 Aralık Cuma günü saat 17.00`de askıdan indirilecek. Muhtarlık bölgesi askı listeleri yarın sabah saat 08.00`de muhtarlık bölgeleri esas alınarak ait oldukları mahalle veya köylerde halkın kolaylıkla görüp okuyabileceği yerlere asılacak. Listeler, 5 Aralık Cuma günü saat 17.00`de askıdan indirilecek.
 
Listede Neler Var?
 
Genelgeye göre muhtarlık bölgesi askı listesine yazılacaklar şunlar:
*``Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar,
*Başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelenler,
*Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler,
*Muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar,
*Olay bilgisi değişenler (vatandaşlık durumu gibi),
*Askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar (Terhis belgesi veya Askerlik Şubesince verilen belgenin ibrazı gereklidir),
*Kamu hizmetlerinden süreli olarak yasaklı olup da yasaklılık süresi sona erenler.``
 
Kimler Olmayacak?
 
Muhtarlık bölgesindeki askı listelerine, kısıtlı veya kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar, MERNİS kayıtlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olup da seçmen niteliğine sahip olmakla birlikte MERNİS Adres Kayıt Sisteminde (AKS) bulunmayanlar ile silah altında bulunan erler, onbaşılar, kıta çavuşları ve askeri öğrenciler, izinli olsalar bile yazılamayacak.
 
Yanlışlıklar
 
Askıya çıkartılan muhtarlık bölgesi askı listesinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik bulunan veya askı süresi içerisinde yerleşim yerini aynı ilçe içinde başka bir muhtarlık bölgesine veya bir ilçeden diğer bir ilçeye nakleden kişiler, bizzat veya ilgili nüfus müdürlüğünden alacakları resmi nitelikteki belge ile askı yeri görevlisine veya ilçe seçim kurulu başkanlığına müracaat edecek.
 

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler de öğrenim gördükleri okuldan ve kaldıkları yurt müdürlüğünden alacakları resmi belgelerle nüfus müdürlüğüne bizzat başvurarak yerleşim yeri değişikliği yaptıracak ve buradan alacakları belgeyle askı yeri görevlisi veya ilçe seçim kurulu başkanlığına başvuracak. Askıya çıkarılmış listelerde özürlü olduğu gösterilmemiş olan seçmenler de özürlü olduğuna ilişkin resmi belge ile ilçe seçim kurulu başkanlığına başvuracak. Muhtarlık bölgesi askı listelerine, seçmenler ve siyasi partiler askı süresi içinde itiraz edebilecek.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı