Anahtar Kelimeler:

Muayene Katkı Payı Tepkisi

Muayene Katkı Payı Tepkisi

Emekliler Hükümete Tepkili.

 

Kırıkkale İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan Sağlık Uygulama Tebliği’ni eleştirerek, bunun emekliler için tam bir zulüm ve kaos ortamı oluşturduğunu savundu.
 
Keskin açıklamasında, 2007 milletvekilliği seçimlerine bir ay kala Haziran ayında Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarının istedikleri hastanede sağlık hizmeti alacaklarını söyleyerek bu konuda devrim niteliğinde kanun çıkartan hükümetin bir yıl sonra sağlık sektörünün ekonomik ağırlığını dar gelirli emeklilerin ve SGK mensuplarının üzerine yüklediğini iddia etti.
 
SGK’lılar ile yaşlı ve genelde sağlık sorunu bulunan emeklilerden devlet hastanelerinde 3 YTL, tıp fakültesi hastanelerinde 6 YTL, özel sağlık kurumlarında ise 10 YTL muayene katkı payı adı altında eczaneler aracılığı veya maaş kesintisi ile tahsil edildiğini söyleyen Keskin, emeklinin suçu ne ki bu ceza reva görülmüştür, aynı tutarlar memurlardan alınmazken neden emeklilerden alınmaktadır diye sordu.
 
‘Emeklilere Öl Deniyor’
 
Uygulamanın haksız ve çağdışı olduğunu belirten Basri Keskin, 500-600 YTL maaşla zaten sefil bir hayat süren emeklilere kısa zamanda öl dendiğini ifade etti. Sosyal devlet ilkesine ters olan bu uygulamanın biran önce sona erdirilmesini isteyen Keskin, bu konuda Kırıkkale milletvekillerini konunun takipçisi olmaya çağırdı.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli