Anahtar Kelimeler:

Memurlara Bayram Öncesi Müjde

Memurlara Bayram Öncesi Müjde

Maaşlar Ne Zaman Ödenecek?

 

Kurban Bayramı yaklaşırken, hükümetten memura müjdeli bir haber geldi. Maliye Bakanlığı aldığı karar ile kamuda çalışan memur, sözleşmeli memur ve işçilerin maaşlarını 15 Aralık yerine ay başında ödeme kararı aldı.
 
Bakan Unakıtan`ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre yaklaşık 3 milyon kamu çalışanının maaş ödemesi 2 Aralık salı günü yapılacak. Böylece 08 Aralık`ta başlayan Kurban Bayramı öncesinde çalışanlar ihtiyaçlarını karşılama fırsatı bulacak.
Ödemeler avans hesabından yapılırken, 15 Aralık`ta maaşlar tekrar bu hesaba aktarılacak. Kamunun yıllık personel giderleri 40 milyar Yeni Türk Lirası`nı aşıyor. Yılın ilk 10 ayında personel gideri 36 milyar 939 milyon YTL olurken, geçen ay 3 milyar 715 milyon yeni liralık ödeme yapıldı.
 
Maliye Bakanı Unakıtan`ın imzasıyla önceki gün yayınlanan genelgede aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara 15 Aralık`ta ödenmesi gereken tüm hakedişlerin, 02 Aralık tarihinde avans olarak ödeneceği kaydedildi.
 
Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personelin, işçi ve diğer personel için de işlemin aynı şekilde yapılacağı kaydedildi. Konuya ilişkin yayınlanan genelgede avansın hesabında ele geçen net tutarların esas alınacağı belirtilerek "Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır. Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.
 
İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda tedbirlerin alınması uyarısında bulunuldu.


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli