Anahtar Kelimeler:

Delice`ye Meslek Yüksekokulu Açıldı

Delice`ye Meslek Yüksekokulu Açıldı

Açılışa Vali Demirer de Katıldı.

 

Delice İlçesinde yapımı çalışmaları tamamlanan ve Kırıkkale Üniversitesi onayıyla açılan Delice Meslek Yüksek Okulu’nun açılış törenine katılım ve ilgi yüksek oldu. Törende Delice halkı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Murat Çakmak’a teşekkürde bulundular.
 
Delice ilçesinde yapım çalışmaları tamamlanan ve eksiklikleri giderilen Delice Meslek Yüksek Okulu’nun açılış töreni önceki gün yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen törene Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Delice Belediye Başkanı Ekrem Karakaya, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Balışeyh Belediye Başkanı Cehti Pehlivanlı, Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya ve çok sayıda Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Delice Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Yusuf Menemen, okulun donanımı hakkında bilgiler verdi. Menemen, “Yüksek okulumuzda Teknik Programlar ile Sağlık Programları olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Teknik Programlar bünyesinde organik tarım ve Sağlık Programlar bünyesinde hayvan yetiştiriciliği ve sağlık programları bulunmaktadır.
 
Bilgi verildi
Açılan bu programlara 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında 30’ar öğrenci kontenjanı ayrılmış olup; okulumuz yeni açılmış olmasına rağmen bu kontenjanlar yüksek bir teveccühle doldurulmuştur; şu an Yüksekokulumuzda kayıtlı 24 kız 34 erkek öğrenci olmak üzere toplam 58 eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuza ağırlıklı olarak İç Anadolu Bölgesinden öğrenciler gelmiştir. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresinin, Kırıkkale Üniversitesi eğitim öğretim amaçlı kullanılabilmesi için Delice Belediyesine tashih etmiş olduğu ve yine belediyemiz tarafından tadilatı yapılmış olan Delice Meslek Yüksek Okulumuz 3500 m2 kapalı 6000 m2 açık alandan oluşmaktadır. Delice Belediyesi Yüksek okulumuz organik tarım öğrencilerimizin uygulama derslerini yapmak üzere 80 dönümlük tarım arazisi tashih etmiştir. Okulumuzun açılmasında emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
İlçede sevinç
Müdür Menemen’in konuşmasının ardından konuşma yapan Delice Belediye Başkanı Ekrem Karakaya, ilçeye üniversitenin açılmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Karakaya, “Kırıkkale üniversitesi 15 yıl önce Kırıkkale’ye açıldığında çocukların bayramda sevindiği gibi sevinmiştik. İlimizin gelişmesi için çok önemli bir rol oynamaktadır üniversite. Bizde o zamanlar ilçemize de bir gün gelir demiştik ve dediklerimiz gerçek oldu. Belediye olarak Rektörümüzle ve Valimizle üniversitenin ilçemizde açılması için görüşmeler yaptık. Gerekli prosedürleri tamamladık. Üniversitemizin açıldıktan sonra ilçemize yurt açmak için çalışmalar yaptık ve bunuda gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza destek veren Rektörümüz Ahmet Murat Çakmak’a ve Kırıkkale Valimiz Mustafa Bahrettin Demirer’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 
Ata’nın izinde
İlginin ve katılımın yüksek olduğu açılış töreninde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak, Meslek Yüksek okullarının çok önemli olduğunu vurguladı. Çakmak, “Meslek Yüksek okullarının çok önemli bir yeri vardı. Mezun olduktan sonra işe girmek için çok önemli katkısı bulunmaktadır. İlçemiz buruda Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için gereken çalışmalarını tamamlamıştır. Okul açmak için bazı presödürler var. Okul müdürür odasından, laboratuar dersliklerinin boyutuna kadar incelenmektedir. Bu gereken işlemler yapıldıktan sonra uygunsa okulumuzu açmaktayız. Okulumuzun ilçede açılması bizi çok mutlu etmiştir. Kuruluşundan buyana ‘Atatürk’ün izinde en ileriye’ sloganıyla yola çıkan üniversitemiz emin adımlarla ilerlemektedir. Bu okuldan mezun olacak öğrencilerimizin de hayatlarının başarı ile dolu olmasını diliyorum” dedi.
 
Okul gezildi

Çakmak’ın konuşmasının ardından Delice Meslek Yüksek Okulu’nu 1., 2. ve 3. olarak kazanan öğrencilere hediyeler verildi. Dereceye giren öğrencilere hediyelerini Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer verdi. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak tarafından, Delice Belediye Başkanı Ekrem Karakaya’ya, açılan üniversitenin yerini veren Emekli Öğretmen Doğan Gökkaya’ya ve Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer’e plaket verildi. Plaket merasimin ardından Delice Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve halk oyunları ekibi gösteriler sundular. Etkinlikler ile başlanan programda okulun açılışı yapıldı. Açılışta il idarecileri okulun içini gezerek teknik donanımları hakkında Delice Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yusuf Menemen’den bilgiler aldılar.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı