Anahtar Kelimeler:

Polis-Halk İlişkilerini Anlattı

Polis-Halk İlişkilerini Anlattı

Prof.Dr. Mimar Türkkahraman`dan Konferans.

 

Önceki gün Emniyet’te polis-halk ilişkileri konulu konferans veren Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mimar Türkkahraman, halkın geliştiğini, polisin de kendisini buna göre geliştirmesi gerektiğini belirtti.
 
Önceki gün Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü binasında verilen konferans saat 10:00’başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mimar Türkkahraman halkla polis ilişkisinin gelişmesi gerektiğine değindi. Türkkahraman yaptığı konuşmada halkın geliştiğini ve bunun yanı sıra polis memurlarının da gelişmesi gerektiğini söyledi. Polisin kamu düzenini sağladığından dolayı provokatif olmamasının gerekli olduğuna değindi.
 
Halk ve polis

Polisin suç esnasında suça müdahale etmesi gerektiğini ve suçluyu adalete teslim etmesi görevi olduğunu açıklayan Türkkahraman, toplum destekliği polisin suçluyu yakalarken ve adalete teslim ederken toplumla yardımlaşması gerekliğini söyledi ve “Halkla polisi açıklarken polisin üniformalı halk olduğunu ve halkın da üniformasız polis olduğunu unutmamak gerekiyor” diye konuştu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu