Anahtar Kelimeler:

DSP`de Yerel Hazırlık

DSP`de Yerel Hazırlık

DSP, Yerel Seçimde Belediyelerde İddialı Olduğunu Açıkladı.

 

Demokratik Sol Parti dün geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli açıklamalar yapıldı ve yerel seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler verilerek bazı yerlerin adayları açıklandı.
 
DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş, toplantıda şu açıklamayı yaptı: “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Genel merkezimizden teşrifleri ile bu özel günde bizleri onurlandıran genel sekreter yardımcımız aynı zamanda Denizli Milletvekilimiz sayın Doç. Dr. Hasan Erçelebi ve yine aramızda görmekten büyük onur duyduğumuz 22. dönem Milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Mehmet Tomanbay`a hoş geldiniz derken teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili Demokratik solcular, ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları hepimiz çok iyi biliyoruz zaman düşünme, karar verme ve uygulama zamanıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu zorluklar nedeni ile asla kaybedecek vaktimiz yoktur. Zira çok büyük bedeller ödeyerek kazandığımız çağdaş cumhuriyetimizin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti nitelikleri temelinden çökertilmeye başlamış demokrasi ve özgürlük kavramlarının içi adeta boşaltılmış ve boşaltılmaktadır.
 
Ülkenin durumu
Maalesef kanla çizdiğimiz sınırlarımızın tehlike altında olduğu düşündürücü olmaktadır. Ekonomik özgürlüğümüz her geçen gün elimizden alınmakta, siyaseten iktidarın teslimiyetçi politikalarısonusu ülkemiz yönetimi dış güçlereadeta teslim edilmiş durumdadır. İşte o nedenledir ki demokratik solcular olarak bizlere çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bir takım dış güçlerin içteki uzantıları ile kendilerini aydın görenlerin çevirdikleri entrikalar sonucu demokratik sol parti öncülüğünde ve merhum onursal Genel Başkanımız sayın Bülent Ecevit`in Başbakanlığındaki 57. Hükümet bilindiği üzere erken bir genel seçimle iş başından uzaklaştırıldı.
 
Çok iddialıyız
Ülkemizin geleceği için gerçekleştirilen projelerin yanı sıra büyük bir projenin yapılmasına fırsat verilmedi. Kimsenin şüphesi olmasın ki yarım kalan bu projeler Demokratik Sol Parti tarafından hayata geçirilecektir. Zira önümüzde yapılacak yerel yönetim seçimlerinin akabinde ufukta erken bir genel seçim görülmektedir. DSP olarak ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale`de de yerel seçimlerde çok iddalıyız bu iddiamızında gerçekleşmesinden kimsenin şüphesi olmasın. Ufukta görünen erken genel seçimde de biz demokratik solcuların inançlı iddialı ve kararlı tutumları sonucu iktidar olmamız kaçınılmaz olacaktır. Buna inanıyorum ve güveniyorum.
 
Yerel seçimler
Yaklaşan yerel seçimler bizler için, ülkemiz için çok önemlidir. Bu sebeple ülkesine demokratik laik cumhuriyetine bağlı olan, Atatürk devrim ve ilkelerinin takipcisi ve de demokratik sol kültürü benimseyip içine sindirebilen geçmişi şaibelere karışmamış her yurttaşımıza adayolmaları için kapımız sonuna kadar açık olup haydi hep birlikte çalışalım, kazanalım, ülkemiz geleceği huzurlu, güçlü ve yarınlarından umutlu olsun diyorum” dedi. Toplantıya katılan Hasan Erçelebi, seçim için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını, seçimde başarıyı arzu ettiklerini söyledi. Mehmet Tomanbay ise seçimi DSP’nin zaferi ile sonlandırmak istediklerini vurguladı.
 
Başan adayları

Toplantıda partinin ilçe ve belde başkanları da tanıtıldı. Bu arada Günseli Çelikbaş, bazı yerlerin başkan adaylarını da açıkladı. Buna göre, Yahşihan adayı Süseyin Hüyüktepe, Bahşılı adayı Şakir Karayel ve Gazi Özbilgin. Bu iki isimden biri Bahşılı’da aday olacaklar. Bu isimlerin partiye aday adaylığı için başvuru yaptığı kaydedildi. Adayların tamamının bayram sonrası açıklanacağı bildirildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu