Anahtar Kelimeler:

Tekin: Yarışta Ben de Varım

Tekin: Yarışta Ben de Varım

Bahşılı ilçesinde adından uzun zamandır sıkça söz edilen Recep Zafer Tekin'de aday.

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fakülte Sekreteri Recep Zafer Tekin, Bahşılı Belediye Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı. Tekin, görevinden istifa ederek adaylık müracaatını yaptı.

 
1968 yılında Kırıkkale Bahşılı ilçesinde doğan Recep Zafer Tekin evli ve üç çocuk babası.
Bahşılı Belediyesinde sırasıyla Garaj Amirliği, ESO İşletme Müdürlüğü görevinde bulunan Tekin daha sonra Kırıkkale MEM bünyesin’ de ve Kırıkkale Üniversitesinde çeşitli görevlerde bulundu. Siyasi bir aileden gelen Tekin, Bahşılı’da etnik kimliğe uygun tek aday olduğunu açıkladı ve iddialı olduğunu söyledi. Geniş katılımın olduğu basın toplantısında Tekin’e destek slagonları atıldı sevgi gösterilerinde bulundu.
 
Görev ve sorumluluk
Tekin, “1986 yılında Bahşılı Belediyesinde başladığım belediyecilik deneyimim kamuda çeşitli idari kademelerde devam etti. 1992 yılında Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmam ile birlikte son bulmuş gibi gözükse de, halen ikametgahımın Bahşılı Belediyesi sınırları içinde olması nedeniyle Bahşılı’nın yakın geçmişini ve sorunlarını çok iyi bilen birisiyim. Tüm memuriyet hayatımın Bahşılı çevresinde geçmiş olması nedeniyle Bahşılı ve Kırıkkale ilindeki tüm resmi kurum ve kuruluşları ve bunların görev ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibiyim.
 
Kırıkkale ili çevresindeki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini de yakından takip etmekteyim. Dolayısıyla Bahşılı’nın içinden çıkan ve Bahşılı sevgisi ve sevdası ile büyümüş birisi olarak Bahşılı’nın bir sonraki kuşağına rasyonel bir yaklaşımla taşınmasında görev almayı istiyor olmam adaylığa talip olmamda en önemli etkendir. Ayrıca siyasetle her zaman iç içe olmuş bir aileden geliyor olmam da diğer bir etkendir.
 
İnşallah Belediye başkanı olunca, o bölgenin demografik yapısını temsil etmesi oy potansiyeli açısından önemli olduğu düşünüldüğünde babamın Kömürcüler Köyü’nden, annemin Bahşili ilçesinden olması, şahsımın bu farklı yelpazeden gelen insanlar için bir kesişme noktası olacağına inanmaktayım. Bu durumun seçmenlerin şahsımı kendilerine daha yakın hissetmelerine ve sempati duymalarına neden olacağı muhakkaktır. Yörede yaşayan tüm grupları temsil edecek olan bir idarecinin de yönetimi sırasında herhangi bir ayrımcılık yapması söz konusu değildir. Hepsinden önemlisi, doğup büyüdüğüm yerlere, birlikte yaşlanacağım insanlarıma hizmet edebilecek olmam da benim için büyük bir onur olacaktır” dedi.
 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli