Anahtar Kelimeler:

Çiftçiyi Bilgilendirdiler

Çiftçiyi Bilgilendirdiler

Bilgi Verdiler.

 

Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı köylerde bulunan muhtarlar bir araya getirilerek, tarımın ve hayvancılığın gelişmesi toplantısı düzenlendi.
 
Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, köylerin kalkınması için yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Tarım İl Müdürlüğü’nde görevliler ise köy muhtarlarına alternatif ürünler hakkında bilgi verdiler. Köylerin ekonomik yönden daha da gelişmesi için teknolojiyi iyi kullanması gerektiğini açıklayan Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Derneği Başkanı Naci Demirel, dernek olarak bütün köy muhtarlarıyla temasa geçeceklerini ve gereken desteği vereceklerini söyledi.
 
Kırıkkale’de hayvancılık sektörünün bazı illere oranla çok düşük seviyede olduğunu belirten Başkan Demirel, “İnsanların sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenebilmesinin temini, gıda güvenliği ve gıda güvencisinden geçmektedir. Bu da, insanın günlük alması gereken proteinin en az yarısının hayvansal kökenli olmasıdır. Şehirlerin gelişmişlik düzeyi insanların tükettiği hayvansal proteinle doğru orantılıdır. Bugün bazı illerimiz, bizim 4-5 katımız daha fazla hayvansal protein tüketmektedirler" şeklinde konuştu.
 
Desteğe hazırız
Önümüzdeki yıllarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin gelir seviyesinin yükseleceğini ifade eden Demirel, “Bunun için çiftçilerimiz toprakla uğraşırken daha bilinçli olmalıdır.   Tarımda verimi artırmak için Toprak şartları ve toprak hazırlığı, iklim şartları, toprak analizleri ve gübreleme, sertifikalı tohumluk kullanımı, fidan ile fide, sulama, bakım, zirai mücadele, uygun hasat zamanı ve depolamayı çok iyi bilmelidir. Bu konularda dernek olarak gereken desteği vermeye hazırız” dedi.


  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli