Anahtar Kelimeler:

AKP`li Vekiller: Ayrıcalık Yok

AKP`li Vekiller: Ayrıcalık Yok

Herkese Eşit Mesafedeyiz Dediler.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri dün akşam Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, seçime ilişkin açıklamalarda bulundular ve adayların nasıl belirleneceğine ilişkin bilgi verdiler
 
Milletvekilleri adına konuşma yapan Vahit Erdem, adayların nasıl belirleneceğini açıkladı ve “Adayların belirlenmesi için bazı kriterler uygulanacak. Kamuoyu yoklamaları yapılacak, teşkilatın görüşü alınacak, en son ise vekillerin görüşüne başvurulacak. Bununla beraber önce mevcut başkanlarla tamam mı devam mı görüşmesi olacak. Daha sonra ise aday adaylarının durumu ele alınacak. Aday adayı sayısı üçe indirilip, içlerinden bir tanesi aday yapılacak. Bu işlemler en geç 15 Ocak tarihine kadar tamamlanacak. Kesinlikle ahbap çavuş ilişkisi olmayacak” dedi.
 
Milletvekilleri olarak durumların konusunda da açıklamada bulunan Erdem, “Bizim ne adayımız var, ne de karşısında olduğumuz biri var. Biz herkese eşit mesafede duruyoruz. Adayı ise asıl olarak genel merkezde oluşturulan komisyon belirleyecek. Biz sadece bu komisyona adayların durumu konusunda rapor vereceğiz” dedi. Herkesin aday olabileceğini söyleyen Vahit erdem, adayın çok olmasının iyi olduğunu da belirtti. Bu arada, mevcut başkanların durumlarının da değerlendirilirken objektif davranılacağı ifade edildi.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu