Anahtar Kelimeler:

Bayramda Yağmur Var

Bayramda Yağmur Var

İşte Bayramda Hava.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün verilerine göre Kurban Bayramı`nda yağışla birlikte hava sıcaklığının 6 ile 8 derece azalacağı bildirildi. Bayram tatilindeki hava durumu hakkında bilgi veren Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yola çıkacak sürücüleri uyararak trafik kurallarına uyulmasını istedi.
 
Cumartesi günü Türkiye genelinde ılık ve yağışsız hava olacağını dile getiren Çağlar, Arefe günü öğle saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini ifade etti. Yağmur ve sağanak yağışların batı kesimlerde etkili olacağına dikkat çeken Çağlar, "Bayramın 1. günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte hava sıcaklığı ülkemizin genelinde 6-8 derece azalacak. Bayramın 2. günü kuzeybatı kesimlerde, 3. günü doğu kesimlerde kar yağışı etkili olacak. Bayram sonu cuma günü hava sıcaklığı batı kesimlerde artacak, iç ve doğu kesimlerde ise sis etkili olacak. Bayram dönüşü, cumartesi ve pazar günleri yurdun batı kesimleri yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine girecek. İç ve Batı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor." dedi.
 
Vatandaşların Kurban Bayramı`nı kutlayan Çağlar, özellikle yağış ve sis olan günlerde sürücülerin çok dikkatli araç kullanmasını istedi.
 
BEŞ GÜNLÜK HAVA RAPORU
 
Arefe günü: Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara bölgesinin tamamı, Ege bölgesinin kıyı kesimleri (İzmir, Aydın, Manisa) ile Antalya çevreleri sağanak yağışlı, İç ve Doğu bölgeler parçalı bulutlu. Doğu Anadolu bölgesinde sabah saatlerinde sis görülecek. Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerinin gündüz 4-6 derece üzerinde seyredecek.
 
Bayramın birinci günü: Türkiye`nin büyük bölümünde yağış bekleniyor. Marmara`nın doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya), İç Ege (A.Karahisar, Uşak, Kütahya ve Denizli), Akdeniz`in batısı (Antalya, Isparta, Burdur, İç Anadolu`nun batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale) ile Karadeniz bölgesinin batısı (Zonguldak, Bolu, Düzce, Kastamonu) sağanak yağışlı, doğu bölgeler parçalı bulutlu gececek. Türkiye genelinde sıcaklık 6-8 derece azalacak.
 
Bayramın ikinci günü: Batı bölgelerimiz hariç Türkiye`nin büyük bölümünde yağış bekleniyor. Marmara`nın Doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bilecik Ve Sakarya), İç Ege (A.karahisar ve Kütahya), Akdeniz`in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu İle Doğu Anadolu Yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacak. Türkiye`nin kuzeybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (saatte 40-50 km hızla) esecek.
 
Bayramın üçüncü günü: Batı Bölgeler parçalı bulutlu, İç Anadolu Bölgesinin Doğusu (Sivas, Yozgat) Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi`nin kuzey ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur sağanak, Doğu kesimlerde kar şeklinde olacak. Sıcaklık Batı Bölgelerde 1-3 derece artacak. Doğu Bölgelerde azalacak. Batı bölgelerde sabah saatlerinde sis görülecek.
 
Bayramın dördüncü günü: Türkiye`nin büyük bölümünde yağış beklenmiyor. (Rize-Artvin yağmurlu, Kars, Ardahan, Ağrı kar yağışlı) İç ve Batı bölgelerde sabah saatlerinde sis etkili olacak. Batı bölgelerinde sıcaklık artacak, Doğu bölgelerinde önemli bir değişiklik olmayacak.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli