Anahtar Kelimeler:

Namaza Giden Kuyumcuyu Soydular

Namaza Giden Kuyumcuyu Soydular

Anne-Kız Kuyumcu Soydu.

 

Çarşı Camii yanındaki Kızılkanat Ticaret Merkezi’nde bulunan kuyumcu, sahibi Mehmet Yazan hemen dükkanın önündeki cemaatle birlikte cuma namazını kılarken, altın almak için geldiklerini söyleyen 40 yaşındaki M.Ş. ile kızı 18 yaşındaki İ.Ş. tarafından soyuldu. 18 bin YTL`lik ziynet eşyası ile 2 bin YTL parayı alıp giden İ.Ş. ile kuyumcunun namazı bitirmesini bekleyen ve onu tanımadığını söyleyen annesi, polis tarafından gözaltına alındı.

Hırsızlık olayı, geçen cuma günü Çarşı Camii yanındaki ticaret merkezinde bulunan Mehmet Yazan`a ait kuyumcu dükkânında meydana geldi. Yazan`a ait kuyumcuya giren M.Ş. ile kızı İ.Ş., altın almak istediklerini söyledi. Bu sırada öğlen ezanı okunurken, kuyumcu Mehmet Yazan cuma namazını kılacağını söyleyip anne ile kızından dükkânda beklemelerini istedi. Dolu olan caminin avlusundan ve kuyumcu dükkânının önüne kadar taşan cemaatle birlikte saf tutan Mehmet Yazan`ın secdeye indiği sıralarda anne- kız, torbaya altınları doldurdu. İ.Ş. yazarkasadaki 2 bin YTL`yi de aldıktan sonra kuyumcudan çıkarken, annesi M.Ş. ise kuyumcunun namazı kılıp dönmesini bekledi.       

Cemaatle birlikte caminin bitişiğindeki dükkânının önünde saf tutup, cuma namazını kıldıktan sonra kuyumcu dükkânına dönen Mehmet Yazan, altınlarla birlikte kasadan 2 bin YTL`nin olmadığını fark etti. Bu sırada kızı soran kuyumcu Yazan, kadının genç kızı tanımadığını söylemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kuyumcuya gelen polis, şüpheli gördüğü M.Ş.`yi sorgulayıp, kaçan kızı İ.Ş.`yi, Etiler Mahallesi`ndeki evinde ziynet eşyaları ve aldığı 2 bin YTL ile birlikte ele geçirdi.

Gözaltına alınıp, mahkemeye çıkarılan anne ve kızı, ticaret merkezindeki güvenlik kameraların görüntülerinden de tespit edilmesi sonucu suçları sabit görülerek tutuklanıp, Keskin Cezaevi’ne konuldu.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu